Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2017,
20.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Natisni članek

Renee Zellweger TViN televizija film Courtney Hunt DKino Telekom Slovenije Keanu Reeves

Torek, 4. 4. 2017, 20.18

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Prava resnica (The Whole Truth)

Vsebino omogoča Telekom Slovenije
Prava resnica

Keanu Reeves in oskarjevka Renée Zellweger v kriminalni drami o odvetniku, ki na sodišču zagovarja najstnika, obtoženega umora svojega premožnega očeta.

ZDA/2016/89 min.
Režija: Courtney Hunt
Igrajo: Keanu Reeves, Renée Zellweger, Jim Belushi, Gugu Mbatha-Raw, Gabriel Basso, Jim Klock
Žanr: Kriminalna misteriozna drama
Ocena IMDb: 6,1/10

Odvetnik Ramsey sprejme osebni primer, ko svoji ovdoveli prijateljici obljubi, da njen najstniški sin Mike ne bo šel v zapor zaradi umora svojega premožnega očeta. Mike sprva prizna zločin, toda med zaslišanjem privrejo na dan dokazi o tem, kakšen človek je bil v resnici njegov oče.

Medtem ko se Ramsay trudi dokazati klientovo nedolžnost, želi njegova nova sodelavka Janelle primer temeljiteje raziskati. Kmalu spozna, da je resnica bolj zapletena in da jo dokaže lahko le ona.


V videoteki DKino si oglejte tudi: John Wick


Prava resnica | Foto:


Zanimivosti:

• Ramseyja bi moral igrati Daniel Craig, a je ta le štiri dni pred začetkom snemanja filma odstopil od projekta, njegovo vlogo pa je prevzel Keanu Reeves.

• Keanu Reeves je igral odvetnika že v srhljivki Hudičev odvetnik (1997).

Prava resnica je prvi celovečerec Renée Zellweger po letu 2010, ko je posnela dramo Moja ljubezenska pesem. Prejemnica oskarja za stransko vlogo v filmu Hladni vrh (2003) je lani zaigrala še v težko pričakovani romantični komediji Dojenček Bridget Jones.

• Avdicije za vlogo Janelle se je med drugimi udeležila tudi oskarjevka Lupita Nyong'o (12 let suženj), nazadnje pa je lik odigrala Gugu Mbatha-Raw (Pot zmagovalca, Lepotica in zver).

• To je šele drugi celovečerec ameriške režiserke Courtney Hunt. Ta je za svoj prvenec Zamrznjena reka leta 2008 prejela veliko nagrado žirije na festivalu Sundance, nominirana pa je bil tudi za oskarja za najboljši izvirni scenarij.


Napovednik filma Prava resnica:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte