Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 10.27

8 let

Politične intrige za začetek Benetk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Benetkah se je s filmom Marčevske ide Georga Clooneyja začel 68. mednarodni beneški filmski festival, ki je filmu namenil velik poklon in Ryana Goslinga nagradil s prvimi ugibanji o oskarju.

Svetovna premiera Clooneyjevih Marčevskih id (na fotografiji zgoraj filmska ekipa: George Clooney (tretji z leve), Evan Rachel Wood (levo), Philip Seymour Hoffman (drugi z leve), Marisa Tomei, Paul Giamatti (drugi z desne) in scenarist Grant Heslov) je v Benetke pripeljala glamur in vrhunski izbor sedme umetnosti. V treh glavnih sekcijah festivala bodo zavrteli 65 celovečernih filmov. V tekmovalnem programu se bo za zlatega leva potegovalo 22 filmov, zunaj konkurence pa bodo prikazali 19 naslovov, sekcija horizonti bo ponudila 24 filmov. Skupaj bodo zavrteli 2.511 dolgometražnih in 2.131 kratkih filmov. "Ne zanima me predsedovanje ZDA" George Clooney v svojem četrtem režijskem projektu igra razumevajočega demokratskega guvernerja. "V pisarni trenutno sedi človek – pametnejši od kogarkoli, ki ga poznate, prijaznejši in bolj razumevajoč od vseh vaših znancev – ki preživlja zelo težke čase na tem položaju. Le zakaj bi se kdo prostovoljno javil za to službo," je včeraj novinarjem britanskega Guardiana v Benetkah povedal igralec, ki so ga takoj začeli spraševati, ali ima kakšne apetite po pisarni v Beli hiši. Clooney namreč igra moškega, ki bi skoraj postal izjemen predsednik.

Festival, ki ga spremlja na tisoče novinarjev in ljubiteljev filma, bo jutri ponudil Madonnin film W. E. o Wallis Simpson in britanskem prestolonasledniku Edwardu VIII. Madonna je Benetke že počastila s svojo prisotnostjo.

Po rdeči preprogi so se včeraj sprehodili George Clooney, Evan Rachel Wood, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei, Paul Giamatti, Grant Heslov, Cindy Crawford, Diane Kruger in Vittoria Puccini.

Ne spreglejte