SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pokukajte v zakulisje snemanja nove slovenske serije (foto)

2

termometer

Marca na Planet TV prihaja slovenska romantična komedija Ena žlahtna štorija, še pred tem pa smo pogledali v studio, kjer je že padla prva klapa.

Zagotovo ste že slišali (ali doživeli) kakšno pristno slovensko zgodbo o družini, ki se spre zaradi delitve zapuščine. Ena žlahtna štorija bo govorila prav o tem. O družinski ljubezni, pohlepu, preračunljivosti in zavisti, lastnostih, ki se jih zadnja leta pripisuje "tipičnim Slovencem". Pa da ne pozabimo še na vino, ki ima v seriji (in življenju Slovencev) prav tako veliko vlogo.

Nastajanje nove slovenske romantične komedije je v polnem teku, kako je videti snemalni dan v studiu, pa smo preverili tudi mi. Ustvarjanje serije je prevzela neodvisna televizijska in filmska produkcijska skupina Mangart, ki deluje že od leta 1998. Ustanovitelji Tomaž Grubar, Vojko Anzeljc in Sašo Kolarič so avtorji številnih priljubljenih domačih del, kot avtorji osnovne ideje in kreacije likov pa se podpisujejo tudi pri tem projektu.

Največji snemalni studio v Sloveniji postavili kar v nakupovalnem središču Po studiu, ki ga je Mangart v pičlih treh mesecih ustvaril v prostorih nekdanje športne trgovine v BTC-ju, nas je popeljal izvršni producent Tomaž Lehpamer, ki pravi, da gre za največji studio v Sloveniji. Ta se namreč razteza na 1400 kvadratnih metrih, vsebuje pa lično opremljeno jedilnico, kuhinjo, spalnice, salon in celo mrliško vežico in spovednico, vsebini primerno pa ne manjka seveda niti vinska klet.

Samo v Mangartu pri projektu sodeluje od 80 do 100 ljudi, da gre za res velik projekt, pa je poudaril tudi programski direktor Planet TV Gorazd Slak, ki pravi, da Planet TV s to serijo odrašča. V eni sezoni bodo predvajali kar 45 nadaljevanj, spremljali pa jo bomo lahko trikrat na teden.

Snemanje izvajajo v omenjenem studiu in v Goriških brdih, kot je povedal Tomaž Grubar, pa upajo, da bo projekt "BTC postavil na zemljevid tudi kot malo filmsko mesto."

Oče, štiri hčere, njihovi snubci in mamina oporoka Pa zgodba? V vasi Štorije vinogradnik, zavedni Primorec Berto Špacapan, ki ga bo upodobil Janez Starina, na svojem pet milijonov evrov vrednem posestvu prideluje vino Štorja. Berto ima štiri odtujene hčere, ki se na posestvo in družinsko tradicijo požvižgajo in so med šolanjem zbežale iz svojega rojstnega kraja ter postale mestne dekline.

Po smrti svoje ukazovalne žene Tonke Berto hčere povabi domov, da bi se z njimi pomenil o nasledstvu, a delitev premoženja nikakor ne bo preprosta. Mama Tonka jim jo je zagodla tudi po smrti, saj je z vaškim župnikom kot zakonita lastnica vsega spisala skrivnostno oporoko.

V njej je zapisala, da lahko posestvo deduje le ena hči, da mora biti poročena, po možnosti s sovaščanom, ki bo prevzel priimek njene hčere. V nasprotnem primeru posestvo po Bertovi smrti pripade Cerkvi in vasi.

Kdo bo nadaljeval dolgoletno družinsko tradicijo in kako bo družina rešila kup zapletov, bomo izvedeli še to pomlad.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin