Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
13.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 13.49

7 let, 12 mesecev

Pokojni River Phoenix znova na velikem platnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Režiser George Sluizer je namreč po skoraj dvajsetih letih končal film, katerega produkcijo so ustavili po igralčevi nenadni smrti.

Po poročanju spletne strani The Hollywood Reporter je nizozemski režiser George Sluizer končno končal film Dark Blood – film, katerega produkcijo je prekinil, ko je konec oktobra leta 1993 zaradi srčnega infarkta umrl njegov glavni igralec, triindvajsetletni River Phoenix.

Sluizer bo izbranemu občinstvu film prvič predstavil septembra na nizozemskem filmskem festivalu v Utrechtu – film se je tam namreč uvrstil v glavni tekmovalni program. Festival je sicer režiserju namenil tudi retrospektivo.

Vest o tem, da namerava osemdesetletni režiser film končati, se je prvič pojavila lani. Sredstva, ki so mu delo omogočila, je pridobil s pomočjo nizozemskega filmskega sklada in ljubiteljev sedme umetnosti prek tamkajšnje spletne platforme CineCrowd.

Pred tem je moral odpraviti tudi pravne ovire – po Phoenixovi smrti je namreč celotni material zasegel in ga iz Utaha odnesel nazaj na Nizozemsko. Skrival naj bi ga zaradi strahu pred uničenjem posnetkov. Film pripoveduje zgodbo Boya (Phoenix), mladega vdovca, ki živi v puščavi, natančneje na lokaciji, namenjeni jedrskemu testiranju. Izdeluje tako imenovane figurice "kachina", ki naj bi imele po indijanskem izročilu čarobne moči. Tok življenja mu prekine par, ki zaradi okvare avta obtiči sredi puščave. River Phoenix je na noč čarovnic leta 1993 pred nekdanjim klubom Johnnyja Deppa, The Viper Room, umrl zaradi prevelikega odmerka drog. Pred svojo smrtjo se je uveljavil kot eden najbolj zaželenih hollywoodskih igralcev. Za film Running on Empty si je prislužil nominacijo Akademije za najboljšo stransko vlogo, priznanje za najboljšega igralca pa si je za vlogo v filmu Moj mali Idaho prislužil na filmskem festivalu v Benetkah.

Umrl je le deset dni pred koncem snemanja filma Dark Blood. Spodaj si lahko ogledate napovednik filma.

Ne spreglejte