Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 5. 2020,
19.31

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Koronavirus Oskarji

Sreda, 13. 5. 2020, 19.31

3 leta, 11 mesecev

Po odpovedih filmskih premier še "največji pretres v zgodovini Oskarjev" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Potem ko je izbruh novega koronavirusa zamaknil premiere mnogih filmov, naj bi preložili tudi podelitev oskarjev prihodnje leto.

Tuji mediji poročajo o "največjem pretresu v 93-letni zgodovini Oskarjev", saj naj bi organizatorji razmišljali o večmesečni preložitvi podelitve teh nagrad prihodnje leto.

Glavni razlog za takšne načrte je vrsta odpovedanih oziroma preloženih premier, ki bi se morale zgoditi to pomlad, pa jih je odpihnila pandemija novega koronavirusa.

No Time To Die
Trendi Koronavirus odnesel tudi premiero novega Jamesa Bonda

Organizatorji zdaj resno razmišljajo o možnosti, da bi podaljšali časovno obdobje, znotraj katerega mora biti film premierno prikazan, da bi bil v igri za oskarje na aktualni podelitvi. Za zdaj je to obdobje med 1. januarjem 2020 in 31. decembrom 2020, lahko pa se zgodi, da bo rok podaljšan v prihodnje leto.

oskarji | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

S tem bi na poznejši datum prestavili tudi samo podelitev, ki je za zdaj napovedana za 28. februar 2021. Britanski tabloid The Sun recimo poroča, da naj bi jo prestavili za kar štiri mesece.

"Če ne bo sprememb, se bodo filmski studii uprli," je za omenjeni tabloid dejal neimenovan poznavalec filmske industrije, "in če bodo studii svoje nove projekte zadržali do prihodnjega leta, da bi bili v igri za nagrade leta 2022, bo filmska industrija opustošena."

Podelitev so v preteklosti že prelagali

Po drugi strani pa je res, da preložitev prireditve na poznejši datum pravzaprav ne bi bila tektonski pretres. Nenazadnje so jo šele leta 2004 prestavili na konec februarja, medtem ko je pred tem dolgo potekala konec marca ali v začetku aprila. Prestaviti pa so jo pripravljeni tudi, če sovpada z zimskimi olimpijskimi igrami – to se je na primer zgodilo leta 2014, ko so Oskarje prestavili na prvo nedeljo v marcu, da ne bi sovpadali z olimpijskimi igrami v Sočiju.

Preberite še:

Hollywood
Trendi Apokaliptična napoved: "Poslovite se od Hollywooda"
Ne spreglejte