Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 1. 2015,
11.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Clint Eastwood Bradley Cooper Sienna Miller

Sreda, 21. 1. 2015, 11.58

7 let, 12 mesecev

Plastični dojenček v filmu, ki je nominiran za šest oskarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Film Ostrostrelec, ki ga je režiral Clint Eastwood, je nominiran za šest oskarjev in je prava prodajna uspešnica, a prizor s plastičnim dojenčkom je po mnenju številnih katastrofalen.

Ostrostrelec bo po prvih ocenah finančno verjetno eden najuspešnejših vojnih filmov vseh časov, k čemur bo zagotovo pripomoglo tudi šest nominacij za oskarja, a številni ne morejo preboleti prizora s plastičnim dojenčkom.

Kritiki: Eden najslabših prizorov s plastičnim dojenčkom vseh časov V prizoru si Bradley Cooper in Sienna Miller med pogovorom podajata dojenčka, ki ga "igra" lutka, večino časa pa se zdi, da se režiser in igralca niso niti trudili, da bi prikrili dejstvo, da za vlogo niso najeli pravega dojenčka. Po mnenju kritikov in kritičark je to eden najslabših prizorov s plastičnim dojenčkom vseh časov; ta je narobe obtežen, udi mu štrlijo stran, pri vsem skupaj pa je katastrofalna tudi Cooperjeva igra.

"Pravi" dojenček je zbolel Številni tako ne razumejo, zakaj preprosto niso najeli pravega dojenčka, če že niso želeli vložiti sredstev v najem robota. Po nekaterih obrazložitvah naj bi se Eastwood za plastičnega dojenčka odločil, ker je eden od predvidenih mladih igralcev zbolel, drugi se nikoli ni prikazal, najem novih pa je v Kaliforniji, kjer so snemali film, precej zapleten.

Stroga pravila za filmske dojenčke Dojenček, ki lahko nastopa v filmu, mora biti namreč star vsaj 15 dni, imeti mora dovoljenje za delo in zdravniško potrdilo. Najem dojenčka stane od 130 do 700 evrov na dan, dojenčki, mlajši od pol leta, pa ne smejo igrati več kot 20 minut na dan. Za vsakega dojenčka mora biti na snemanju prisotna medicinska sestra ali tehnik, učiteljica ali učitelj ter vsaj eden od staršev.

Da je bil proračun za film omejen, priča že dejstvo, da je snemanje zavrnil Steven Spielberg, ki ni verjel, da lahko posname tovrsten film z zgolj 60 milijoni dolarjev oziroma 52 milijoni evrov. A Spielberg očitno ni pomisli, da lahko prihrani z uporabo plastičnega dojenčka.

Ne spreglejte