Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
17.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

oskar igralci Seth MacFarlane Daniel Day-Lewis Michelle Obama

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 17.34

7 let, 12 mesecev

Pet najbolj VAU-trenutkov letošnjih oskarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vsaka prireditev, med njimi tudi Oskarji, ima svoje vzpone in padce. In če so se zvezdniki ponoči smejali predvsem domislicam voditelja, so nekateri drugi trenutki ukradli malo njegove slave.

V kar dobre pol ure predolgi prireditvi so blestele dame v prestižnih oblekah in spremstvu svojih moških, pa George Clooney, ki je na rdeči preprogi trdil, da si je obleko sešil sam, in še kaj. A vsaka prireditev ima tudi trenutke, ki jih verjetno še dolgo ne bomo pozabili. Izbrali smo jih pet, za katere mislimo, da so resnično posebni in bodo še nekaj časa tema pogovorov med oskarjevskimi navdušenci.

Voditelj Seth MacFarlane je bil (na trenutke) zelo poreden. Avtorju ene od najbolj gledanih komedij lanskega leta Ted ne moremo očitati prav veliko, pravzaprav je pokazal, da ve, kako se stvari streže. Točka ob odprtju je bila močna, nasmejala je celo vedno mrkega Tommyja Leeja Jonesa. Dokazal je, da zna prepevati, predvsem pa je pokazal svetu, da je tudi malce bolj piker humor lahko dobro sprejet. Šale, ki si jih je privoščil na račun nekaterih kolegov, so naletele na dober odziv, a verjetno je bil njegov najboljši trenutek med petjem pesmi We saw your boobs. Prvi od VAU-trenutkov oskarjev je bil uspešen.

Za enega od nepozabnih trenutkov so poskrbeli, ko so podelili oskarja Quentinu Tarantinu. Quentin namreč nikoli ne bo zamudil priložnosti, da izkoristi svojih pet minut, če mu jih le ponudijo. A Tarantino je po prepričanju številnih vedel, kaj počne, ko je, kljub temu da je med njegovim govorom glasba že začela igrati, nadaljeval govor. In glej ga zlomka: glasbo so utišali in Tarantino je zmagal v boju za minutažo. Tarantino je očitno močnejši kot producenti prireditve in marsikdo skoraj ni mogel verjeti svojim očem in ušesom, da mu je uspelo. Čas je izkoristil za pohvale kolegom, ki kipca niso prejeli.

Eden od dogodkov, ki bodo ostali v spominu 85. Oskarjev, je nedvomno padec nesrečne Jennifer Lawrence med prihodom na oder. Kriva je bila menda obleka, Jennifer pa je, ko je vseeno prišla do mikrofona, dokazala, da je večja od večine, in se spontano pošalila na svoj račun. Piko na i je svojemu govoru dala, ko je zaželela vse najboljše svoji igralski kolegici, 86-letni Emmanuelle Riva, zvezdnici filma Ljubezen. Lepa in spoštovanja vredna poteza 22-letnice.

Za enega od VAU-dogodkov velja tudi odločitev Daniela Daya-Lewisa, da gre na dopust. Potem ko je osvojil oskarja za svojo vlogo v filmu Lincoln, je igralec sporočil, da se za nekaj časa odmika od filma. "Nobenih načrtov za novo vlogo nimam, še manj za skorajšnje snemanje," je bil kratek in jedrnat komentar, ki ga je dal o svoji odločitvi Daniel Day-Lewis. Očitno ne pozna reka: Kuj železo, dokler je vroče.

Peti in morda za producente še najbolj pomemben nepozabni trenutek Oskarjev pa je nedvomno razglasitev najboljšega filma, ki jo je prek satelita opravila kar prva dama Združenih držav Amerike Michelle Obama. Sijoča predsednikova žena v obleki Naeem Khan prek satelita na Oskarjih je bila dovolj, da so številni rekli: "Vau!"

Ne spreglejte