Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2016,
12.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Blitz film filmi kino risanka Kolosej Cineplexx

Četrtek, 25. 8. 2016, 12.54

6 let, 7 mesecev

Ovce in volkovi v kinematografih od 1. septembra

Oglasno sporočilo

Foto: Blitz Film & Video Distribution

V čarobni deželi za devetimi gorami in devetimi vodami leži slikovita vasica, ugnezdena med valujoče gričevje in zelene pašnike, na katerih se pase čreda brezskrbnih ovac. Toda njihovo mirno prežvekovanje in življenje brez stresa zmoti skupina volkov, ki se naseli v bližnji soteski.

Ovce skušajo dognati, kako družno živeti z novimi sosedi, medtem pa vodja volčjega krdela, ki se odpravlja v pokoj, v skladu s starodavnim izročilom naznani, da mora njegov naslednik dokazati svojo pravico do položaja tako, da premaga vse svoje nasprotnike. Izziv sprejme mogočni in krvi željni Gromki, edini, ki se mu drzne zoperstaviti, pa je Griva. Ta najbolj priljubljeni, a brezupno pavlihasti član krdela namerava vsem – vključno s svojo zaročenko Bianco – dokazati, da si zasluži postati njihov novi vodja. Odide v gozd, kjer naleti na tabor ciganskih zajcev. Njihov jasnovidec mu ponudi čarobni "napoj za preobrazbo". Griva napoj spije in se vrne v volčji brlog, a brž odkrije, da se je spremenil v ... ovna!

Film si boste lahko ogledali v Koloseju in Cineplexxu.

Glasove v angleški različici sicer v Rusiji ustvarjene risanke likom posojajo Tom Felton, Ruby Rose, Rich Orlow, China Anne McClain, Ross Marquand, Peter Linz, Jim Cummings, Tyler Bunch, Jennie Grace, Marc Thompson, Alyson Rosenfeld in Thomas Ian Nicholas, v slovenski sinhronizaciji pa Mirko Medved, Jaka Vižintin, Aleksander Golja, Tina Ogrin, Emanuela Montanič, Sašo Prešeren in Peter Urbanc.

Po scenariju Neila Landaua, Vladimirja Nikolaeva, Maksima Volkova, Vadima Svešnikova, Maksima Svešnikova, Vlada Barba, Sugarja 1KG in Tihona Korneva sta režirala Maksim Volkov in Andrej Galat. Producirali so Sergej Seljanov, Jurij Moskvin in Vladimir Nikolaev. Glasbo je zložil Alexandre Lessertisseur.

Več na www.sheepandwolvesmovie.com.

Izjava režiserja

Glavni lik, volk Griva, se spremni v ovco … Izgublja volčje značilnosti in začenja razmišljati kot ovca. Ustvarili smo dva svetova, ki se med seboj občutno ločita in sta si povsem nasprotna, tako da gledalec takoj zazna razliko. Ovce so kot majhni ljudje, kot nekakšni hobiti, živijo v vasici z glavnim trgom, s štadionom, na katerem prirejajo tekmovanje Rogovi in kopita, imajo celo klub. Na drugi strani so volkovi bojujoči se nomadi, ki živijo v brlogu. Najdejo si previs in se tam naselijo. Ti prizorišči sta si zelo različni. (Maksim Volkov)

 | Foto: Blitz Film & Video Distribution Foto: Blitz Film & Video Distribution

Izjave producentov

S podjetjem Wizart smo že sodelovali pri nekem drugem projektu. Vesel sem, da lahko z isto ekipo sodelujemo tudi pri filmu Ovce in volkovi. Gre za zelo močno ekipo in njihov scenarij me je zelo navdahnil. Seveda pa nikakor ni šlo za preprost projekt; dokončali smo ga po skoraj petih letih. Celo z dvema režiserjema smo morali sodelovati. Eden je položil temelje zgodbe, drugi – Maksim Volkov – pa je dodal vitamin animacije, tako imenovano "animacijsko radost". Z rezultatom sem zelo zadovoljen.

Ne glede na to, kako dolgo traja, da dokončaš film – leto, mogoče deset –, je za projekt nadvse pomembna razvojna stopnja. Nenehno ga izboljšuješ. To seveda viša stroške filma, vendar te vsak korak pripelje bliže idealu, ki si si ga bil zastavil. In za producenta je to največja radost. Začeli smo z zelo dobro zgodbo in jo na koncu izpilili v sijajno.

Kot producent sem zelo vesel, da bo film po različnih državah premierno prikazan na isti dan. To potrjuje, da gre za kakovosten izdelek, za odličen sloves naših partnerjev in celotne ekipe. Tako bomo tudi nadaljevali. Če bomo morali v ta namen producirati dva, tri filme, to ne bo težava. Jih pač bomo. Če nam to uspe že z naslednjim filmom, zakaj ne? Vsekakor je najpomembnejši uspeh projekta – pri prodaji vstopnic, marketinški razvpitosti. To dokazuje, da je naša ekipa sposobna ustvariti projekt, ki je brez dvoma zelo iskan tudi na mednarodnem trgu. (Sergej Seljanov)

 | Foto: Blitz Film & Video Distribution Foto: Blitz Film & Video Distribution

Ovce in Volkovi je naš projekt s podjetjem Wizart, ki ga nameravamo razviti v risano franšizo, kot smo to naredili s franšizo Snežna kraljica. Precej pred končanjem produkcije smo k sodelovanju povabili paleto mednarodnih distributerjev, ki jih je pritegnil potencial filma in so se odločili, da film ponudijo v svojih državah. Uspelo nam je, da bo film istočasno izšel v Rusiji, baltskih državah, Romuniji, Mongoliji, Turčiji … Skupno bo na velika platna istočasno prispel v petdesetih državah, a ne nameravamo počivati na lovorikah. Pohvale in visoke ocene poklicne srenje dokazujejo, da Wizard svoje projekte razvija po načelih mednarodnih trendov in se tako kosa z velikimi studii.

Za delo pri filmu smo nabrali mednarodno ekipo, v kateri so visoko kvalificirani strokovnjaki, kot sta Neil Landau, ki je pisal scenarije za nadaljevanko Melrose Place in več drugih uspešnih projektov, ter Michael Mennies, čigar ekipa je v film vnesla humor, ki bo navdušil največje mednarodne množice. Pri projektu je sodelovalo več kot dvesto posameznikov z vsega sveta – iz Rusije, Evrope, Azije, Amerike. Tako smo ustvarili zares mednarodno zgodbo. Upam, da bo v njej vsakdo našel nekaj zase in da bo pričakovanjem gledalcev zadoščeno. (Jurij Moskvin)

Glavna poanta filma Ovce in volkovi je povsod okoli nas; vsakdo jo zlahka dojame in razume. Gre za zgodbo o volku, ki spremeni videz in se znajde v povsem drugačnem položaju. Gre za komično dramo, ki nam omogoča, da vanjo vključimo veliko absurdnih ter smešnih epizod in potegavščin. Predvsem pa smo hoteli ustvariti zabavno risanko, ki jo bodo zlahka razumeli tako otroci kot odrasli po vsem svetu.

Produkcija filma od vsega začetka je trajala kar pet let. Projekt je bil težak, pri tem pa smo uporabili prijeme, ki jih pri risankah do zdaj ni uporabil še nihče niti v Rusiji niti v Evropi. Nihče ni uporabil toliko las kot mi. Upamo, da bodo gledalci znali ceniti vloženi trud. (Vladimir Nikolaev)

Izjava skladatelja

V veliko veselje mi je bilo sodelovati pri projektu Ovce in volkovi. Naprej zato, ker sta slika in animacija čudoviti. Ne gre za zelo dolg film, a vsebuje neznansko veliko elementov. Zame je bil to velik izziv, saj je glasba prisotna v vsakem prizoru, pri tem pa je uporabljenih veliko različnih žanrov – vse od orkestralne glasbe epskih razsežnosti do plemenske, celo nekaj rockovskega in elektronskega sloga je vmes. Za skladatelja je to, da lahko sklada v tako različnih žanrih, veliko veselje in velika priložnost. Maks je imel kot režiser natančno vizijo o tem, kaj skuša doseči, in bil skrajno natančen pri svojih zahtevah, hkrati pa mi je dal proste roke, da sem se lahko izrazil in vnesel nove zamisli. Poglavitno navodilo je bilo, da glasba vseskozi sledi dogajanju, predvsem pa evoluciji in preobrazbi Grive. Orisuje pravo popotovanje iskanja samega sebe. Del izziva je bil, da glasba ostane enovita ter spremlja ritem in razvoj zgodbe. Upam, da mi je to uspelo. (Alexandre Lessertisseur)

 | Foto: Blitz Film & Video Distribution Foto: Blitz Film & Video Distribution

O ustvarjalcih

Maksim Volkov (režija) se je rodil leta 1981 v Voronežu. Kariero je začel v studiu Wizart, kjer je naprej delal kot operater in montažer. Preizkusil se je tudi kot oblikovalec za TV. Sedem let pozneje se je vrnil v Voronež, v studio Wizart, ter režiral risani celovečerec Ovce in volkovi.

Nekaj dejstev o Ovcah in volkovih

1. Film so ustvarjali pet let.
2. Sprva so bile v produkcijski ekipi tri osebe, na koncu jih je bilo 200.
3. V filmu mrgoli "volčjih" likov. Prizor turnirja, v katerem Griva dobi prstan, je najobsežnejši – v njem sodeluje kar 1.300 likov.
4. Film se je uvrstil na več seznamov filmov, ki si jih velja ogledati, med njimi tudi na seznam spletne revije CartoonBrew.com.
5. Film so prodali že v več kot 30 držav. Aprila je prišel v kinematografe v Rusiji, na Bližnjem vzhodu in v baltskih državah, poleti pa prihaja na Poljsko, Hrvaško, v Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Srbijo in Črno goro, Makedonijo, na Kosovo in v Albanijo.

Ne spreglejte