Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2019,
9.30

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Karantanija Cinemas PR članek

Ponedeljek, 14. 1. 2019, 9.30

5 let, 3 mesece

Oster boj med dvema kraljicama

Oglasno sporočilo
Marija Škotska

Sredi januarja se bomo vrnili kar nekaj stoletij v preteklost ter bili priča turbulentnemu vladanju in življenju dveh kraljic, Marije Škotske in Elizabete I., ter njunemu odnosu.

Zgodovinska drama Marija Škotska

Zgodba se dogaja v 16. stoletju in spremlja poskus Marije Škotske, da bi s prestola zrinila svojo sestrično, angleško kraljico Elizabeto, za kar je bila obsojena na več let zapora, preden so jo usmrtili.

Kraljici bosta upodobili nominiranki za oskarja Saoirse Ronan in Margot Robbie, na režiserski stolček je sedla Josie Rourke (ki je leta 2011 režirala romantično komedijo Much Ado About Nothing), scenarij za zgodovinsko dramo pa je napisal Beau Willimon po knjižni predlogi Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart avtorja Johna Guya.

Zgodovinska drama MARIJA ŠKOTSKA v naše kinematografe prihaja 17. januarja 2019.

Napovednik:

Marija Škotska | Foto:

O zgodbi:

Marija, ki je bila rojena kot škotska kraljica in se pri šestnajstih letih poročila s francoskim kraljem, dobro leto kasneje pa ovdovela, se spopada s pritiski, da se mora ponovno poročiti. Odloči se vrniti v rodno Škotsko, da bi zasedla svoj zakoniti prestol. Ker sta Škotska in Anglija spadali pod vladavino nepremagljive kraljice Elizabete I., Marijina namera, da s prestola zrine svojo sestrično, povzroči oster boj med mladima kraljicama in ogrozi Elizabetino suverenost. Tekmici v dokazovanju moči in ljubezni, predvsem pa regentki v moškem svetu, se morata odločiti, kako bosta igrali igro zakona proti neodvisnosti. Izdaja, upor in zarota znotraj obeh dvorov ogrožajo oba prestola – in za vedno spremenijo potek zgodovine.

Marija Škotska | Foto:

ZANIMIVOSTI:

  • Igralki Saoirse Ronan in Margot Robbie sta se letos istočasno potegovali za oskarja za glavno vlogo - prva za igro v drami Lady Bird, druga v drami Jaz, Tonya. Nazadnje je šel zlati kipec v roke igralki Frances McDormand (Trije plakati pred mestom).
  • V filmu si kraljici delita en samcat prizor, medtem ko se v resničnem življenju nista nikoli srečali v živo - komunicirali sta le prek pisem in odposlancev. Prizor, kjer se kraljici srečata, je bil Saoirsin prvi snemalni dan, medtem ko je bil za Margot zadnji. Med snemanjem se igralki nista videvali, saj je Margot snemala v Angliji, Saoirse pa na Škotskem.

Marija Škotska | Foto:

IGRALSKA ZASEDBA: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce

REŽIJA: Josie Rourke

SCENARIJ: Beau Willimon

PRODUCENTI: Tim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward, Alex Oakley in Jane Robertson

ŽANR: zgodovinska biografska drama

Marija Škotska | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Karantanija Cinemas.

Ne spreglejte