SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

OCENA FILMA: Kung fu panda 2

4

termometer

Dvojka je manj bombastična in za odtenek mračnejša kot enka, a vseeno dovolj zabavna in polna občudovanja vrednih vizualnih izvedb.

Vsakemu uspešnemu filmu, ki zabava celotno družino, mora kakopak slediti nadaljevanje in nič drugače ni s Kug fu pando, katere prvi del je leta 2008 uspešno napolnil tarnajoče kinoblagajne. Nadaljevanja že sama po sebi zbujajo nezaupanje, saj gre pogosto zgolj za prazno raztegovanje zgodbe (z namenom služenja denarja, seveda), a Kung fu panda tudi v drugo prinaša obljubljeno.

Panda Po v drugem delu uživa v svojem statusu zmajskega bojevnika. Ob njem je še vedno njegovih "predrznih pet" prijateljev, Tigrica, Opica, Bogomolka, Kača in Žerjav, s pomočjo katerih Po varuje dolino miru. A brezskrbnosti je kmalu konec, saj se znova vrne zlobni in častihlepni albino pav Shen, ki namerava osvojiti Kitajsko ter izničiti kung fu. Po mora tako znova obnoviti svoje borilne sposobnosti ter se soočiti s pavom in če je panda v prvem delu v sebi iskala svojo pravo moč, tokrat odkriva lastne korenine. Le te mu namreč lahko omogočijo uporabo vseh njegovih čudaških moči. Nadgradnja, pač.

Kung fu panda je odličen primer tega, kako z animiranim filmom zadovoljiti tako odrasle kot otroke. No, slednje sicer neprimerno bolj, a vseeno. Nadaljevanje je nekoliko mračnejše od prvega dela, še vedno pa ostajajo vsi komični elementi, ki se učinkovito prepletajo z dramo in akcijo. Včasih komičnost resda malce zvodeni, a brez hujših posledic za film kot celoto. Jack Black znova briljira tudi brez stasa, samo z glasom, animacija je vrhunska, kitajska mitologija pa neusahljiv vir štosov. Dvojka je morda vseeno manj bombastična kot enka, a če ne dlakocepimo, je za zabavo primerno poskrbljeno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin