Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
7.38

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ocenili smo Minka Kelly

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 7.38

2 leti, 11 mesecev

OCENA FILMA: Cimra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predvidljiv najstniški triler brez pravih presenečenj, preobratov ali vsaj odgovorov. Pred spanjem zna zamotiti le Billy Zane, kar je žalostno samo po sebi.

Kaj dobiš, če zmešaš bledo različico Sostanovalke (Single White Female) in Usodno oboževalko (Swimfan) ter v mešanico dodaš nekaj priljubljenih igralcev mlajše generacije, ki še pridobivajo igralsko kilometrino? Triler Cimra, v katerem glavni vlogi igrata Minka Kelly, najbolj seksi ženska po izboru revije Esquire, in Leighton Meester, znanka iz priljubljene najstniške serije Opravljivka (Gossip Girl), za nameček pa je zraven še privlačni Cam Gigandet. Ciljno občinstvo filma je jasno.

Kakorkoli že, Sara (Kelly) in Rebecca (Meester) sta novopečeni sostanovalki v študentskem domu, a začetna idila se čedalje bolj kruši, ko na videz mirna in zadržana Rebecca postaja čedalje bolj ekscentrična in vsiljiva. Posnema sostanovalkino obnašanje in se v poskusu, da bi pridobila Sarino pozornost, trudi odtujiti vse njene prijatelje, njena nezdrava obsedenost pa postaja čedalje nevarnejša.

Čeprav je Leighton potencialno zelo prepričljiva psihopatka, ji scenarij kljub njenemu trudu žal ne dopušča pretiranega razvoja lika. Motivi za Rebeccina dejanja so večinoma nejasni (neljubeči starši in manična depresija pač nista zadosten razlog za mučenje živali kot nelogičen poskus pridobivanja sostanovalkine pozornosti) in trenutki, ki bi morali biti zastrašujoči, znajo prav nasprotno izvabiti kisel nasmešek.

Cimra je precej predvidljiv najstniški triler, poln klišejev in brez pravih presenečenj ali preobratov, največji minus pa je pravzaprav to, da nima niti odgovorov, ki bi osmislili zgodbo. Gledalce zna pred spanjem zamotiti le Billy Zane v stranski vlogi profesorja, kar obenem pravzaprav pove veliko o tem celovečercu ...

Ne spreglejte