SiolNET. Trendi Film in TV
8,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kmetija: Nov začetek

Oče šestih otrok iz Maribora: Lakota je bila močnejša od sočutja

8,18

termometer

Marjan Beranič - Kmetija Nov začetek
Foto: Planet TV

40-letni Mariborčan Marjan Beranič je presenetljivo po komaj štirih dneh bivanja na kmetiji zapustil igro za 50 tisoč evrov.

Zakaj presenetljivo? Zato, ker so vsi računali na to, da ima vladar absolutno imuniteto pred areno. A v novi sezoni igre ni tako! Tekmovalci so namreč lahko v zameno za hrano, ki jim je je že pošteno primanjkovalo, izzvali vladarja na dvoboj. In Senad, ki je prvi dvignil roko, je bil od vladarja spretnejši in močnejši. Marjan je tako omogočil tekmovalcem, da so si lahko napolnili svojo shrambo, sebi pa je z bliskovitim odhodom s posestva na Zaplani otežil pot do tako potrebnih sredstev za drago in zahtevno operacijo, ki jo potrebuje njegova hčerka Lana. Kljub porazu pa Marjan, sicer oče šestih otrok, v prihodnost zre z optimizmom.


Marjan, igro zapuščate prvi. Ste zelo razočarani?

Res je, prvi zapuščam igro. Priznam, da tega, ker sem bil vladar, nisem pričakoval. A razmere na kmetiji so izjemno hude, želja po hrani je prevladala.

Pokukajte v hišo, kjer snemajo šov Kmetija: Nov začetek!

Vaša hčerka Lana ima zelo hudo okvaro stopal in nagrado, če bi jo dobili, bi porabili tudi za to, da bi ji omogočili izjemno drago operacijo v tujini. Računate zdaj na to, da vam bo vsaj prepoznavnost pomagala pri nabiranju sredstev za odhod v tujino, računate na koga od sotekmovalcev?

V resnici si nisem obetal nagrade, bolj sem računal na prepoznavnost. Ker odhajam prvi, to ne bo lahko, a se bom že znašel na kak drug način. Ne računam na to, da bi mi končni zmagovalec dal del nagrade. Pravzaprav bi se mi to zdelo celo hinavsko.

Želja po dobrinah je torej prevladala nad sočutjem?

Drži, lakota je premagala sočutje. To razumem, marsikdo ne ve, kaj je lakota. Sam sem jo občutil in vem, kako je to. Sicer pa so tekmovalci v pismih dobesedno rotili za kruh. Ko ljudje prosijo za kruh, veš, da so na robu obupa.

"Nisem si mislil, da bom tako pristne stike navezal v tako kratkem času, sploh pa ne z Ljubljančanom. Saj veste, Štajerci in Ljubljančani, vsaj kar zadeva derbije, nismo za skupaj. A presenetljivo dobro sem se razumel z Matjažem." "Nisem si mislil, da bom tako pristne stike navezal v tako kratkem času, sploh pa ne z Ljubljančanom. Saj veste, Štajerci in Ljubljančani, vsaj kar zadeva derbije, nismo za skupaj. A presenetljivo dobro sem se razumel z Matjažem." Foto: Planet TV S kom od sotekmovalcev ste navezali najbolj tesen stik? Kdo vam je najbolj prirasel k srcu?

Nisem si mislil, da bom tako pristne stike navezal v tako kratkem času, sploh pa ne z Ljubljančanom. Saj veste, Štajerci in Ljubljančani, vsaj kar zadeva derbije, nismo za skupaj. A presenetljivo dobro sem se razumel z Matjažem. On se je tudi najbolj burno odzval ob mojem odhodu. Njegove solze so me spravile iz tira. Skupaj sva bila od samega začetka in pometla s konkurenco. Nisva se dosti pogovarjala, samo pogledala sva se, si dala roke in to je bil začetek res lepega prijateljstva.

Za Lidijo pa ne vem, kaj naj rečem. Glede na njene besede sva bila zelo dobra prijatelja, a potem se je izkazalo, da je strašno navijala za to, da bi me kdo izzval na dvoboj in me izrinil s prestola. In to je počela, čeprav smo vsi vedeli, da poraženec odhaja domov. Mislim, da v tem primeru ni šlo za pristno prijateljstvo. Pravemu prijatelju ne želiš nesreče. A ne gojim zamer, vem, da je bila lakota res huda in jih je pripravila do teh dejanj.

Kdo pa je po vašem mnenju najverjetnejši zmagovalec?

Tihi nimajo možnosti, iz ozadja je težko priti do zmage. Mislim, da ima Lidija dobre možnosti, čeprav je bila prvi teden v kuhinji. Iz nič je kuhala dobre obroke, a se je tudi hitro s kom sprla. Močen igralec je tudi Senad, vendar moč v tej igri ne bo dovolj. Z vsemi se pogovarja, z vsemi se druži. Nikomur noče žalega, v redu možak je.

Kaj bo prva stvar, ki jo boste naredili, ko pridete domov?

Objel družino! En teden ni veliko, a brez družine ne morem. Družinski človek sem, in če se to komu zdi čudno, naj se mu kar zdi. Družina je in bo zame vedno na prvem mestu. Po objemu pa bosta sledila pošteno kosilo in dolg sprehod.

Spoznajte tekmovalce v šovu Kmetija: Nov začetek


Potrebuje denar za operacijo hčerke, ki ima hudo deformacijo stopal

Marjanova hčerka Lana se je rodila s hudo deformacijo stopal na obeh nogah. Obiskala je že vrsto strokovnjakov tako doma kot v soseščini, ki pa ji niso znali pomagati. Deklica je zdaj stara sedem let in nosi posebej prirejena obuvala, ki pa so za njeno starost zelo velika, kar številka 40, zato je pogosto tarča zbadljivk.

Marjan Beranič - hčerka Lana Foto: Osebni arhiv

Pred kratkim je Marjanu uspelo vzpostaviti stik z ameriškim kirurgom Drorom Paleyem, ki je Lani pripravljen pomagati in jo operirati na znani kliniki na Floridi. Dr. Paley je uspešno operiral tudi malega Reneja. Ker je operacija izredno draga, stane okoli 200 tisoč dolarjev (več kot 170 tisoč evrov), je Marjan sredstva poskušal zbrati tudi tako, da se je podal v igro za 50 tisoč evrov, ki jih dobi zmagovalec šova Kmetija: Nov začetek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 133
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin