Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 5. 2018,
15.12

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

narava živali dokumentarna serija Viasat Nature TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 28. 5. 2018, 15.12

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Obeta se nam vroč in divji junij #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Junij na Viasat Nature

Televizijski program Viasat Nature vam prinaša najboljše oddaje o divjini ter navdihujočih osebnih stikih med ljudmi in živalmi. Preverite, katere nove vsebine si boste na njem lahko ogledali junija.

Nekega divjega dne (One Wild Day)

Premierno od nedelje, 3. junija, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min.│ Foto: Sky Vision


Ta serija bo gledalce popeljala na vratolomno 24-urno potovanje po različnih okoljih.

Junij na Viasat Nature | Foto: Začeli bomo v jutranjem vrvežu narave, kjer se istočasno odvija na milijone zgodb, ki so jih sprožili prvi jutranji sončni žarki.

Dan se temeljito spremeni, ko vstopimo v tiho mučno vročino poldneva. Ob zlati uri lova, tik pred mrakom, pa se dogajanje znova zaostri v visoko adrenalinski drami.

Oddaja nato doživi neprijeten obrat: gledalci se bodo znašli v grozljivki sredi noči v divjini, v svetu, kjer vladajo čudaški in grozljivi nočni lovci.

Naše doživetje bomo nato končali v varnem objemu sončnega vzhoda ob začetku novega dne.

30 Rock
Trendi Tina Fey in Alec Baldwin v seriji, ki je prejela vse mogoče nagrade #video

Oživljanje divjine (Rewilding)

Premierno od nedelje, 10. junija, ob 7.40. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min.│Foto: Blue Ant Media | Foto: Premierno od nedelje, 10. junija, ob 7.40. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min.│Foto: Blue Ant Media

Junij na Viasat Nature | Foto: Nedavna objava v priznani reviji Science je razkrila nekaj, kar je osupnilo večino bralcev – evropska populacija prostoživečih živali po vsej celini ponovno narašča.

Razlogi za to so raznoliki: politika ohranjanja narave v EU, vse večja urbanizacija (kar ponovno odpira prostor za divje živali na podeželju) in, najverjetneje glavni razlog – čedalje uspešnejši projekti ponovne naselitve živalskih vrst po vsej celini.

Ta serija predstavlja novoustvarjene divjine v osrčju Evrope, v Nemčiji, kjer so biologi znova naselili nekoč izumrle vrste v njihove naravne habitate in tako ustvarili pogosto spregledane bisere divjine na Bavarskem, v osrednji Nemčiji ter na severu Nemčije.

Tygin kraljevi stil na programu Woman
Trendi Raper Tyga kraljuje na programu Woman #video

Evolucija na pohodu (Evolution On The Move)

Premierno od nedelje, 24. junija, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: Arte | Foto: Premierno od nedelje, 24. junija, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: Arte

Junij na Viasat Nature | Foto: Dokumentarna serija predstavlja presenetljive značilnosti določenih oblik živalskega vedenja v štirih zelo različnih krajih na planetu.

V Savdski Arabiji, Kanadi, Senegalu in Rusiji so znanstveniki, naravoslovci in fotografi odkrili živalske vrste, ki trenutno doživljajo spektakularen evolucijski preskok.

V svetu, ki se nenehno razvija in je že dolgo pod velikim vplivom človeka, so nekatere živali, kot so volki, divji psi, pavijani in šimpanzi, spremenile svoje navade in se prilagodile. Oglejte si osupljive oblike vedenja štirih živalskih vrst na prelomni točki njihove evolucije.

TV-priporočila: Filmi o novinarstvu
Trendi "Lažne" novice, ki so odnesle predsednika Nixona #video

Svetovni dan oceanov

V petek, 8. junija, bomo praznovali svetovni dan oceanov. Ob tej priložnosti se bo po vsem svetu odvilo več sto prireditev, posvečenim oceanom, na Viasat Nature pa bodo v ta namen predvajali naslednje dokumentarne serije.

Junakinje oceana

Šest drznih žensk si je zadalo pomembno nalogo. Rešiti želijo neverjetne, osupljive in še zmeraj skrivnostne oceane, ki omogočajo življenje na našem planetu. │ Ob 5.10. │ Foto: ZDF | Foto: Šest drznih žensk si je zadalo pomembno nalogo. Rešiti želijo neverjetne, osupljive in še zmeraj skrivnostne oceane, ki omogočajo življenje na našem planetu. │ Ob 5.10. │ Foto: ZDF

Pogovor z delfini

Znanstvenik izdeluje orodja, s katerimi je mogoče komunicirati z delfini, strokovnjaki pa preizkušajo njihovo inteligenco. │ Ob 7.10. │ Foto: Kwanza | Foto: Znanstvenik izdeluje orodja, s katerimi je mogoče komunicirati z delfini, strokovnjaki pa preizkušajo njihovo inteligenco. │ Ob 7.10. │ Foto: Kwanza

Pustolovsko življenje kitov z Nigelom Marvenom

Nigel je navdušen nad prijaznostjo kitov. Medtem ko ti pričenjajo svoje dolgo popotovanje, se sam podaja na vzporedno pot skozi puščavo, kjer sreča nekaj zvijajočih se luskastih bitij. │ Ob 9. uri. │ Foto: Freemantle | Foto: Nigel je navdušen nad prijaznostjo kitov. Medtem ko ti pričenjajo svoje dolgo popotovanje, se sam podaja na vzporedno pot skozi puščavo, kjer sreča nekaj zvijajočih se luskastih bitij. │ Ob 9. uri. │ Foto: Freemantle

Veliki koralni greben z Davidom Attenboroughom

V premierni epizodi sezone se David Attenborough podaja v nebo in se potopi v valovi, da bi videl mogočnost Velikega koralnega grebena, spremljal pa je tudi zanimiv dogodek – vsakoletno drstenje koral. │ Ob 16.10. │ Foto: Freddie Claire | Foto: V premierni epizodi sezone se David Attenborough podaja v nebo in se potopi v valovi, da bi videl mogočnost Velikega koralnega grebena, spremljal pa je tudi zanimiv dogodek – vsakoletno drstenje koral. │ Ob 16.10. │ Foto: Freddie Claire

Minimax nagradna igra
Trendi Kaj imajo skupnega Barbie, Obuti maček, kralj Julij in 7 palčkov? #NagradnaIgra

Program Viasat Nature je na televiziji Telekoma Slovenije na pr. mestu 129.*

Program je vključen v programske opcije MINI, STANDARD in MEGA HD ter omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat Nature.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte