Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 10. 2012,
16.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 13. 10. 2012, 16.14

8 let

Novi James Bond že navdušuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Britanski skrivni agent 007 se je vrnil in kot pišejo prvi kritiki, se je izkazal - nekateri pravijo, da celo bolje kot kadarkoli.

V Londonu so si v petek prvi izbranci že lahko ogledali zgodnjo projekcijo še popolnoma svežega Jamesa Bonda – kot kaže, je Skyfall navdušil tako kritike kot ostalo občinstvo, nemalo gledalcev je svoje navdušenje delilo na Twitterju. Po mnenju nekaterih gre za najboljšega Bonda v petdesetletni zgodovini te nepogrešljive franšiže.

Kritik Robbie Collin je za britanski časopis The Telegraph zapisal, da lahko aktualnega Bonda, plod dela režiserja Sama Mendesa, primerjamo s temačnim Batmanom Christopherja Nolana. "Mendes je mirnejše dramatične trenutke neustrašno pustil dihati … Mojster kamere Roger Deakins je ustvaril najlepše akcijske prizore v celotni petdesetletni Bondovi karieri."

Štiri od petih zvezdic si je Skyfall prislužil v časopisu Independent, v katerem je Geoffrey McNab režiserja pohvalil za občutnejšo globino likov oziroma njihove bolj razvejane osebnosti, ki so sicer lahko v Bondih precej površinske. Okaral ga je le za občasno monotonost.

Če je filmu McNab očital monotonost, ga je Guardianov Xan Brooks okrcal zaradi občasne sentimentalnosti, kot posledice praznovanja 50. rojstnega dne prvega filma Dr. No, je pa pohvalil kako dobro skupaj delujejo vsi elementi filma, vključno z zlobnežem, v katerega se je vživel Javier Bardem.

Skyfall predstavlja triindvajseti film Bondove franšiže, hkrati pa za britanskega režiserja Sama Mendesa pomeni prvo popotovanje v svet najbolj popularnega skrivnega agenta. Leta 1999 si je sicer za film Lepota po Ameriško prislužil tako zlati globus kot tudi oskarja.

Prejšnjih dvaindvajset Bonov je po poročanju Reutersa do danes v blagajno prineslo skoraj 4 milijarde evrov – zadnji, Kvantum sočutja pa 463 milijonov.

V filmu Skyfall se je v Bonda spet prelevil Daniel Craig, njegova naloga pa je da porazi zlobneža, torej Javierja Bardema. Vlogo M je spet prevzela Judi Dench, v filmu pa je sicer mogoče videti tudi Ralpha Fiennesa, Bena Whishawa, Bondovi dekleti pa sta Naomie Harris in Berenice Marlohe. Film je s petimi zvezdicami ocenil tudi Daily Mail, britanska različica GQ pa je Twitterju zapisala da je Daniel Craig čudovit in da ne bomo razočarani. BBC-jeva filmska kritičarka Rhianna Dhillon je zapisala, da je film izjemen posladek, televizijski voditelGraham Norton pa je na Twitterju zapisal, da je Skyfall popolnost.

O tem, kakšen je film, se bomo lahko sami prepričali, ko Skyfall 31. oktobra obišče tudi naše kinematografe.

Ne spreglejte