Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2017,
12.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Lado Bizovičar Marko Miladinović Matjaž Javšnik Sarajevo Film Festival filmski festival premiera Košarkar naj bo

Sreda, 16. 8. 2017, 12.49

6 let, 6 mesecev

Nov slovenski film Košarkar naj bo navdušil v Sarajevu #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
SFF: Košarkar naj bo | Foto Daniel Fazlić

Foto: Daniel Fazlić

Nov otroško-mladinski film Košarkar naj bo je v torek doživel svetovno premiero na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer ga je občinstvo nagradilo z dolgim aplavzom.

Film Košarkar naj bo, ki je nastal po istoimenski uspešni knjižni predlogi Primoža Suhodolčana, se bo slovenskemu občinstvu predstavil 7. in 8. septembra, navdušenje občinstva v sarajevskem Gledališču mladih pa pomeni odlično popotnico.

Video: Planet TV

Premiere v Sarajevu se je udeležil tudi režiser filma Boris Petkovič, ki je nad uvrstitvijo filma na festival navdušen: "Filmski festival v Sarajevu je najprestižnejši filmski festival v regiji, ima dolgoletno tradicijo in sem se z veseljem vračam. Izjemno me veseli, da se je lahko Košarkar tu premierno predstavil mednarodni javnosti."

Glavne igralce smo ujeli ob prihodu na premiero:

Fotogalerija
1 / 11

Na premieri so se mu pridružili igralci Klemen Kostrevc, Gaja Filač, Matija Brodnik, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak - Gojc, Marko Miladinović - Mile in Matjaž Javšnik, ki je o filmu že podal prvo mnenje: "Res je 'fajn', mladi igralci so vrhunski, zgodba je krasna, imamo vse, kar dober film potrebuje."

Za mladega košarkarja Klemna Kostrevca je vloga Rante v filmu prva igralska izkušnja: "Čeprav nisem imel nikakršnih predhodnih igralskih izkušenj, mi je bila vloga glavnega lika pisana na kožo," je dejal.

Klemen Kostrevc v filmu igra glavno vlogo, upodobil je dolgina Ranto. | Foto: Daniel Fazlić Klemen Kostrevc v filmu igra glavno vlogo, upodobil je dolgina Ranto. Foto: Daniel Fazlić

Košarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti ("tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval"), ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant. Pot velike spremembe otroka v mladostnika film prikazuje z razigranostjo, humorjem in naklonjenostjo ter predstavlja pozitiven pristop k otroškemu razmišljanju in ponuja upanje za vsakega učenca, da mu lahko s prizadevanjem uspe tako v šoli kot drugje.

Režiser Boris Petkovič je ob tem dejal, da je film namenjen vsem generacijam: "Če imate le en majhen delček otroka v sebi, je to film za vas, ne glede na to, koliko ste stari".

Poglejte napovednik filma:

Ne spreglejte