SiolNET. Trendi Film in TV
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Noč čarovnic v videoteki DKino

Filmi, ki vam bodo pognali strah v kosti #video

1,88

termometer

Grozljivke za noč čarovnic

Izbor grozljivk in srhljivk, ob katerih vam bo zaledenela kri. Če bo vse skupaj prehudo, se poskušajte potolažiti z mislijo, da je strah votel, okrog ga pa nič ni.


Idila (2015)

Če menite, da Slovenci ne znamo snemati žanrskih filmov, si oglejte s štirimi vesnami nagrajeno Idilo Tomaža Gorkiča – prvo slovensko grozljivko, v kateri se povsem običajno modno snemanje v naravi spremeni v neusmiljen boj za preživetje. Tekla bo kri. In alkohol.


Priklicano zlo (The Conjuring, 2013)

Režiser Žage James Wan predstavlja srhljivo zgodbo, posneto po resničnih pričevanjih iskalcev duhov Eda in Lorraine Warren (Patrick Wilson in Vera Farmiga). Čeprav sta zakonca preiskala več kot tisoč primerov paranormalnih aktivnosti, ju nič ni pripravilo na grozljivo dogajanje v hiši družine Perron.


Priklicano zlo 2 (The Conjuring 2, 2016)

[video: 60350 / Priklicano zlo 2 (The Conjuring 2)]

Priklicano zlo 2 (The Conjuring 2)

Nova raziskava nadnaravnih pojavov, posneta po resničnih pričevanjih Eda in Lorraine Warren, nenavadni zakonski par popelje v London, kjer poskušata pomagati samski mami in njenim otrokom. Najstarejšo hčerko občasno obsede zlohotni duh, toda Lorraine kmalu začuti, da ni ogrožena le družina, temveč si temačne sile želijo Edove smrti.


Primer 39 (Case 39, 2009)

Zgodba o socialni delavki (oskarjevka Renée Zellweger), ki ji dodelijo težaven primer zlorabljene deklice z nenavadno in skrivnostno preteklostjo, za katero pa se izkaže, da morda le ni tako nedolžna, kot so mislili. Bridget Jones v filmu družbo dela tedaj še relativno neznani  Bradley Cooper.


Na drugi strani vrat (The Other Side of the Door, 2016)

Nadnaravna grozljivka o družini, ki se spopada s tragično izgubo sina. Njegova skrušena mater izve za starodavni obred, ki bi ji omogočil, da se poslovi od svojega otroka. Ko mati kljub strogi prepovedi odpre vrata, ki združujejo dva svetova, podre ravnovesje med življenjem in smrtjo.


Vi ste naslednji (You're Next, 2011)

[video: 60668 / Vi ste naslednji (You're Next)]

Vi ste naslednji (You're Next)

Pri kritikih in gledalcih odlično sprejeta komična srhljivka o sorodnikih, ki se odpravijo v zapuščeno družinsko hišo na podeželju, kjer jih obkolijo v živali zamaskirani napadalci s samostreli. Kmalu se začne krvav boj za življenje in smrt, kjer je vsak nepremišljen korak lahko usoden.


Strah pred pajki (Arachnophobia, 1990)

Komična grozljivka o skrivnostnem in smrtonosnem pajku iz venezuelskega pragozda, ki usodno ugrizne ameriškega raziskovalca, nato pa v krsti z njegovim truplom pripotuje v Kalifornijsko mestece, kjer se kmalu razširi pajkov podmladek. Smrtonosnim členonožcem vojno napovesta Jeff Daniels in John Goodman.


Stvor (The Thing, 2011)

Remake kultne Carpenterjeve grozljivke iz leta 1982. Znanstveniki na Antarktiki odkrijejo skrivnostno vesoljsko plovilo in v njem zamrznjeno truplo. Kmalu zatem jih začnejo pretresati grozljivi umori. Ameriška paleontologinja Kate ugotovi, da lahko neznani srhljivi stvor spreminja obliko, kar povzroči val nezaupanja in strahu. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Utelešeno zlo (The Boy, 2016)

[video: 59848 / Utelešeno zlo (The Boy)]

Utelešeno zlo (The Boy)

Režiser grozljivke Hudič v nas predstavlja srhljivo zgodbo ameriške varuške Grete, ki sprejme ponudbo ostarelih angleških bogatašev. V času njune odsotnosti mora paziti na njunega sina Brahmsa, toda izkaže se, da gre za lutko, ki je zakoncema nadomestila umrlega sina. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Ženska v črnem (The Woman in Black, 2012)

Zvezdnik serije filmov o Harryju Potterju Daniel Radcliffe v gotski grozljivki o ovdovelem mladem odvetniku, ki se preseli v odročno vasico, kjer maščevalni duh neke ženske ustrahuje okoliške prebivalce. In ne, ne gre za Javkajočo Jane. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Koča v gozdu (The Cabin in the Woods, 2012)

Hvaljena grozljivka, ki jo je produciral in se pod njo sopodpisal režiser Maščevalcev Joss Whedon, prikazuje pet najstnikov, ki se odpravijo na sproščene počitnice v osamljeno kočo v gozdu, kjer postanejo žrtve srhljivega znanstvenega poskusa. To, da je med njimi Thor (Chris Hemsworth), jim prav nič ne koristi. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Antikrist (Antichrist, 2009)

[video: 60669 / Antikrist (Antichrist)]

Antikrist (Antichrist)

Če bi morali občutljivim gledalcem odsvetovati en film iz našega izbora, bi bil to prav gotovo Antikrist Larsa von Trierja. V tem šokantnem filmu Willem Dafoe in Charlotte Gainsbourg igrata partnerja, ki se po smrti njunega otroka zatečeta v gozdno kočo v upanju, da bosta zacelila rane. A zgodi se prav nasprotno. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Hiša na koncu ulice (House at the End of the Street, 2012)

Psihološka srhljivka z oskarjevko Jennifer Lawrence v vlogi najstnice, ki se z ločeno materjo preseli v sosesko, v kateri je neuravnovešeno dekle pred enim letom umorilo svoje starše. Vselej radovedna Katniss počasi spoznava skrivnosti sosednje hiše, kmalu pa se mora spopasti z nepredstavljivo grozo. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Ne boj se teme (Don't Be Afraid of the Dark, 2010)

V gotski grozljivki o najmračnejših poglavjih ljudskih mitov in pravljic, ki jo je produciral in pomagal spisati režiser Favnovega labirinta Guillermo del Toro, spremljamo deklico, ki se skupaj s svojim očetom in njegovim novim dekletom preseli v graščino, kjer odpre vrata peklenskemu podzemlju in iz teme prebudi leglo starodavnih pošasti. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Snemaj ([Rec], 2007)

[video: 60670 / Snemaj ([Rec])]

Snemaj ([Rec])

Španska grozljivka, posneta v slogu najdenih posnetkov, sledi mladi novinarki, ki s snemalcem pripravlja reportažo o nočnem delu gasilcev. Z njimi se odpravi na intervencijo v neko hišo. Izkaže se, da se po hiši širi nenavaden virus, ki iz ljudi naredi krvoločne zveri. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Snemaj! Snemaj! ([Rec] 2, 2009)

Nadaljevanje ene najuspešnejših evropskih grozljivk zadnjih let se prične natanko tam, kjer se je prvi del končal. Spremljamo tako rekoč enake okoliščine, le da se zdaj v peklensko stavbo namesto nič hudega sluteče televizijske ekipe poda skupina do zob oboroženih pripadnikov specialne policijske enote. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Oddelek groze (The Ward, 2010)

Vsak dostojen izbor grozljivk mora vsebovati vsaj en film Johna Carpenterja. Režiser kultne Noči čarovnic nam tokrat predstavlja srhljivo zgodbo težavnega dekleta (Amber Heard), ki zaradi požiga opuščenega skednja pristane v psihiatrični bolnišnici, v kateri straši grozljiv duh pokojne bolnice. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Večna ljubimca (Only Lovers Left Alive, 2013)

[video: 58463 / Večna ljubimca]

Večna ljubimca

Tom Hiddleston in Tilda Swinton v vampirskem filmu, kot si ga je zamislil Jim Jarmusch. Antipod Somraka in sodobna oda svetovni glasbeni kulturi pripoveduje zgodbo Adamu in Evi, ranljivih in rahločutnih vampirjih, ki se ljubita že stoletja in za preživetje ne ubijata. Smo vam rekli, da ne gre za običajen vampirski film. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Paranormalno 2 (Paranormal Activity 2, 2010)

Nadaljevanje ene najbolj uspešnih in presunljivih grozljivk leta 2009 nas znova popelje na kraj zločina – v skrivnostno hišo, kjer se odvijajo paranormalni pojavi. Kamere so znova nema priča pojavljanja nerazložljivih zvokov, srhljivih odtisov in premikanja predmetov, ki napovedujejo vnovičen prihod in prevlado srhljivega zla.


Paranormalno 3 (Paranormal Activity 3, 2011)

Srhljiva zgodba o dveh sestrah, ki sta postali žrtvi ustrahovanja skrivnostnega duha in nato izginili, se nadaljuje s posnetki njunega otroštva. Igrivo odraščanje brezskrbnih deklic se konča, ko poskušata lahkomiselno priklicati duhove in nevede obudita nerazložljive sile.


Paranormalno 4 (Paranormal Activity 4, 2012)

[video: 60671 / Paranormalno 4 (Paranormal Activity 4)]

Paranormalno 4 (Paranormal Activity 4)

Četrti del priljubljene paranormalne franšize se prek videoposnetkov nadzornih kamer in mobilnih telefonov osredotoča na najstnico Alex, katere družina prevzame skrb nad sinom obolele sosede. Kmalu zatem se začnejo v hiši dogajati srhljive, nepojasnjene reči, ki so očitno povezane z novimi sosedi. (V videoteki DKino na SiOL TV samo še do četrtka, 3. 11.!)


Paranormalno: Označeni (Paranormal Activity: The Marked Ones, 2014)

V petem poglavju srhljive sage sledimo skupini najstnikov, ki med divjo zabavo izvejo za smrt ženske v spodnjem stanovanju. Najstniška nepremišljenost jih žene raziskati nenavadno smrt, zato se s kamero v roki odpravijo v opustelo domovanje pokojnice.


Sanjska hiša (Dream House, 2011)

Daniel Craig, Rachel Weisz in Naomi Watts v psihološki srhljivki šestkratnega nominiranca za oskarja Jima Sheridana (Moja leva noga, V imenu očeta) o založniku, ki se s svojo družino preseli v idilično hišo na obrobju mesta, kjer se je zgodil krut družinski umor. Ta se bo moral spopasti z neprijetnim spoznanjem, ki bo zamajal vsa njegova prepričanja in ga pripeljal na rob razuma. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Šesti čut (The Sixth Sense, 1999)

[video: 60672 / Šesti čut (The Sixth Sense)]

Šesti čut (The Sixth Sense)

Za šest oskarjev nominirana nadnaravna grozljivka M. Nighta Shyamalana pripoveduje zgodbo o Colu Searu (izjemen Haley Joel Osment), težavnemu in osamljenemu dečku, ki lahko vidi in govori z mrtvimi, ter o zmedenemu otroškemu psihologu (Bruce Willis), ki mu poskuša pomagati. Če še ne poznate konca filma, vas bo ta osupnil. (V videoteki DKino samo še do 14. 11.!)


Krvavi hostel (Hostel, 2005)

Grozljivka Elija Rotha pripoveduje brutalno zgodbo o dveh mladih Američanih in njunemu prijatelju iz Islandije, ki se podajo na veseljačenje po Evropi. Pot jih kmalu zanese na Slovaško, toda ko prispejo tja, se znajdejo sredi nočne more, v kateri sami postanejo atrakcija za krvi in umorov željne turiste.


Krvavi hostel 2 (Hostel: Part II, 2007)

Eli Roth se je na veliko grozo promotorjev slovaškega turizma vrnil v to višegrajsko državo in tam posnel nadaljevanje svoje brutalne uspešnice. Cilja resda ni spreminjal, zato pa je spremenil spol treh glavnih likov. Ob takšni količini prelite krvi ne bodite presenečeni, če tega ne boste opazili.


Ubijalska nimfa (Mamula, 2014)

[video: 60673 / Ubijalska nimfa (Mamula)]

Ubijalska nimfa (Mamula)

Grozljivka srbskega režiserja Milan Todorovića, v kateri igra izvirni Django (brez okovov) Franco Nero, spremlja ameriški turistki, ki v Črni gori obiščeta starega prijatelja. Odločijo se, da bodo raziskali oddaljen otok Mamula, na katerem stoji zapuščena vojaška utrdba. Toda na otoku niso sami.


Sirota (Orphan, 2009)

Misteriozna srhljivka o prijaznih zakoncih (Vera Farmiga in Peter Sarsgaard), ki se jima življenje postavi na glavo, ko iz sirotišnice posvojita nadarjeno in na videz umirjeno devetletno Esther. Dekle se hitro naveže na njuno malo gluhonemo hčerko, toda družinsko idilo zmotijo nenavadne nesreče.


Volčji deček (Cub, 2014)

Zgodba o Samu, 12-letniku z bujno domišljijo, ki se s skupino skavtov odpravi na taborjenje v gozd, v katerem naj bi po govoricah strašil volčji deček Kai. Sam poskuša voditelja tabora opozoriti na nevarnost, a mu ta ne verjame. Toda dogodki, ki sledijo, jasno kažejo na to, da v gozdu živi neusmiljena pošast. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Medeni tedni (Honeymoon, 2014)

[video: 60449 / Medeni tedni (Honeymoon)]

Medeni tedni (Honeymoon)

Mladoporočenca Paul in Bea (Rose Leslie iz Igre prestolov) se na medene tedne odpravita na odmaknjeno jezersko podeželje, kjer si obetata romantično intimo. Načrte jima pokvarijo mračne gozdne sile. Če nič drugega, se lahko tolažita, da bosta ostala skupaj, dokler ju smrt ne loči.


Petek trinajstega (Friday The 13th, 2009)

Sodobna priredba istoimenske grozljivke iz leta 1980 spremlja mladeniča, ki se po sledeh pogrešane sestre odpravi v srhljive gozdove Kristalnega jezera. Tam naleti na skupino zabave željnih vrstnikov, pa tudi na morilca, oboroženega s kot britev ostro mačeto, ki sliši na ime Jason Voorhees. Tistega, po katerem smo vas spraševali pod prvo sliko. (V videoteki DKino samo še do četrtka, 3. 11.!)


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na SiOL TV. Zbrani so v začasni kategoriji Noč čarovnic, ki jo boste našli na programskem mestu 5 (DKino). Za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin