SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino na SiOL TV!

Ninja želve (Teenage Mutant Ninja Turtles)

0

termometer

 | Foto:

Uvodni film ponovno zagnane franšize, v katerem se štirje znameniti junaki pod vodstvom mojstra Splinterja in ob pomoči novinarke Gale zoperstavijo zlobnemu Shredderju in njegovim hordam neusmiljenih bojevnikov.

ZDA/2014/97 min.
Režija: Jonathan Liebesman
Igrajo: Megan Fox, Will Arnett, Johnny Knoxville, Whoopi Goldberg, Tony Shalhoub, Noel Fisher
Žanr: Akcijska komična pustolovščina
Ocena IMDb: 5,9/10

Zločin in strah se širita po ulicah New Yorka, ko Shredder in njegov zlobni Klan stopal stiskata v železni pesti vse od policije do politikov. Prihodnost se zdi mračna, dokler se štirje zavrženi bratje, ki so preživeli ponesrečeni znanstveni poskus, ne dvignejo iz kanalizacije in sprejmejo svoje usode najmočnejših maskiranih vigilantov.

Zaradi Shredderjevega diaboličnega načrta za prevlado se ninja želve združijo z neustrašno novinarko April O'Neil in njenim dolgojezičnim snemalcem Vernom Fenwickom, da bi rešili meščane New Yorka.


Ninja želve | Foto:


Zanimivosti:

• To je peti celovečerec v seriji filmov o ninja želvah po izvirni trilogiji (1990, 1991, 1993) in filmu TMNT iz leta 2007 (tega so v celoti posneli z računalniško generiranimi podobami) ter prvi del ponovno zagnane franšize, ki se je letos nadaljevala s filmom Ninja želve: Iz senc.

• Film je prišel v kinematografe 30 let po tem, ko je izšla prva številka stripa Ninja želve.

• Avdicije za vlogo April O'Neil so se med drugimi udeležile Jane Levy, Anna Kendrick in Elizabeth Olsen, nazadnje pa je ta pripadla Megan Fox (Transformerji).

• Naslovne junake so ustvarili s pomočjo tehnike zajetja gibov. Johnny Knoxville (Leonardo) je edini igralec v četverici, ki je svojemu liku posodil samo glas.

• Ustvarjalci posebnih učinkov so se pri obraznih potezah želv zgledovali po različnih igralcih: Leonardov obraz temelji na Tomu Hanksu in Russellu Crowu, Rafaelov na Crowu in Clintu Eastwoodu, Donatello naj bi spominjal na Leonarda Nimoya, Michelangelo pa na Billa Murrayja.

Napovednik filma Ninja želve:

[video: 59856 / Ninja želve (Teenage Mutant Ninja Turtles)]

Ninja želve (Teenage Mutant Ninja Turtles)

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 5 – DKino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin