Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 6. 3. 2014, 12.49

8 let

Napovednik za Annie v podobi Quvenzhane Wallis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na spletu se je pojavil prvi napovednik za moderno različico broadwayskega muzikala Annie. Čevlje pojoče in plešoče rejniške deklice je tokrat obula za oskarja nominirana Quvenzhane Wallis.

Danes 11-letna igralka je lani prejela svojo prvo nominacijo za glavno žensko vlogo za njen osupljiv nastop v filmu Zveri južne divjine (Beasts of the Southern Wild).

Muzikal, za katerega je scenarij spisal in ga tudi zrežiral Will Gluck, je postavljen v današnji čas, v moderni Harlem. Tam Annie z drugimi otroki kljubuje nergavi in zlobni rejniški mami, gospe Hannigan (Cameron Diaz), s svojo hudomušnostjo in navihanostjo pa na koncu osvoji srce prijaznega milijarderja in kandidata za župana mesta New York Benjamina Stacksa (oskarjevec Jamie Foxx).

Film je nastal pod okriljem studia Columbia Pictures, producirali pa so ga James Lassiter, Will Smith, Jada Pinkett Smith, Shawn Carter - Jay Z, Laurence Brown – Jay in Tyran Smith - Ty Ty.

Kljub barviti scenografiji in prijetnim koreografijam film najverjetneje ne bo ponovil uspeha istoimenskega originala iz leta 1982. Takrat so pod vodstvom režiserja Johna Hustona občinstvo in kritike očarali Albert Finney kot Oliver Warbucks, neponovljiva Carol Burnett v vlogi gospe Hannigan, Tim Curry kot Rooster Hannigan, Bernadette Peters v vlogi Lily St. Regis, Ann Reinking kot Grace Farrell in Aileen Quinn v vlogi Annie. Film je prejel tudi dve nominaciji za oskarja.

Tudi sicer scenografsko bogata in zelo dobro skoreografirana (konec koncev je za kamero stal plesalec in koreograf Rob Marshall, ki je nekaj let pozneje izjemen uspeh doživel s Chicagom) TV-različica muzikala iz leta 1999 ni doživela želenega uspeha. Kljub igralskim veteranom Kathy Bates, Victorju Garberju, Alanu Cummingu, Audri McDonald in Kristin Chenoweth.

Kako se bo odrezala moderna Annie, bomo videli 19. decembra letos, ko film doživi premiero.

Ne spreglejte