Na Vis prihaja zvezdniška zasedba muzikala Mamma Mia!

Govorice so zdaj potrjene: na hrvaškem otoku Vis bodo snemali nadaljevanje uspešnega muzikala Mamma Mia!

Na Vis prihaja zvezdniška zasedba muzikala Mamma Mia!
Foto: Thinkstock

Že pred dobrim mesecem se je začelo šušljati, da bo otok Vis snemalna lokacija za nadaljevanje megauspešnice Mamma Mia! Zdaj je časopis Jutarnji list to potrdil. Kot navajajo, se snemanje muzikala z imenom Mamma Mia: Here We Go Again začne septembra in bo trajalo do sredine oktobra.

Vis bo igral vlogo grškega otoka

Zgodba filma se sicer ne bo dogajala na Visu, ampak bo ta dobil vlogo grškega otoka Kalokairi. Snemali bodo na več lokacijah po otoku, Jutarnji list navaja, da so izbrali po tri lokacije v mestih Komiža in Vis, snemali bodo tudi v zalivu Stiniva, kjer se skriva plaža, ki so jo v zadnjih letih večkrat uvrstili med najlepše na Hrvaškem oziroma v Evropi. Največji del snemanja pa naj bi opravili v zalivu Barjoška na zahodu otoka, kjer je bila nekoč vojašnica Jugoslovanske ljudske armade.

Viška plaža Stiniva velja za eno najlepših v Evropi. Viška plaža Stiniva velja za eno najlepših v Evropi. Foto: Thinkstock

Režiserski stolček bo tokrat zasedel Britanec Ol Parker (prvi film je režirala Phyllida Lloyd), medtem ko bo igralska zasedba bolj ali manj enaka. Na Visu tako pričakujejo zveneča imena, kot so Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried in Dominic Cooper.

Kje bo spala Meryl Streep?

Kot še poroča Jutarnji list, se na Visu trenutno ukvarjajo predvsem s tem, kje bo prebivala Meryl Streep. Govori se o več atraktivnih lokacijah, med drugim o palači Jakša v viški četrti Kut, kjer je nekoč poletja preživljalo splitsko plemstvo. Ob tem časopis omenja tudi govorice, da slovita igralka, če zanjo ne bodo našli primerne hiše, sploh ne bo prebivala na otoku, ampak kar na jahti, zasidrani pred otokom.

Za oskarjevko Meryl Streep po poročanju hrvaških medijev na Visu še niso našli primernega bivališča. Za oskarjevko Meryl Streep po poročanju hrvaških medijev na Visu še niso našli primernega bivališča. Foto: Getty Images

Na otoku bodo od torka do četrtka iskali tudi statiste za film. Po poročanju Jutarnjega lista iščejo lokalce vseh starosti, ki naj bi bili "mediteranskega tipa", ženske morajo na avdicijo priti z razpuščenimi lasmi in čim manj naličene.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano