Na rdeči preprogi Zlatih globusov za spodrsljaje tokrat poskrbeli moški

Na prvi prestižni podelitvi nagrad v letošnji sezoni so si nekateri že privoščili prve modne spodrsljaje na rdeči preprogi.

Stephen (levo) in Donald Glover, ki sta osvojila kipca za serijo Atlanta, sta bila med bolje oblečenimi moškimi večera. Stephen je dokazal, da gredo rjavi čevlji k črni obleki, Donlad pa je bil drzen z žametnim smokingom in navdušil.
Stephen (levo) in Donald Glover, ki sta osvojila kipca za serijo Atlanta, sta bila med bolje oblečenimi moškimi večera. Stephen je dokazal, da gredo rjavi čevlji k črni obleki, Donlad pa je bil drzen z žametnim smokingom in navdušil. Foto: Getty Images

Čeprav so ponavadi ženske tiste, ki vidno brcnejo v temo, se je to na letošnji podelitvi zlatih globusov pripetilo kar nekaj moškim.

Zlati globusi so eleganten dogodek, za katerega velja strogo pravilo: večerne toalete za dame in smokingi za gospode. Ker gre vseeno za umetnike, je dovoljeno nekaj eksperimentiranja, vendar niso vsa pozitivno sprejeta.

Zlata dekolteja večera: Priyanka Chopra in Sofia Vergara Zlata dekolteja večera: Priyanka Chopra in Sofia Vergara Foto: Getty Images

Obutev šibka točka gospodov

Recimo bele superge, kot si je privoščil Jonah Hill, rdeče nogavice, ki so jih razkrivale malenkost prekratke hlače Ramija Maleka, in čevlji brez nogavic, kar se je zdela odlična ideja Chrisu Pinu.

Tri napačne odločitve pri obutvi: Rami je oblekel prekratke hlače in rdeče nogavice, Chris nogavic sploh ni obul, Jonah pa si je superge na smoking privoščil na napačnem dogodku. Tri napačne odločitve pri obutvi: Rami je oblekel prekratke hlače in rdeče nogavice, Chris nogavic sploh ni obul, Jonah pa si je superge na smoking privoščil na napačnem dogodku. Foto: Getty Images

S celotno opravo si je grajo prislužil še Hugh Laure, dobitnik zlatega globusa tega večera za vlogo v seriji Nočni receptor. Hugh ni imel sreče z izbiro suknjiča, tudi pri čevljih se ni dobro odrezal.

Hugh sinoči ni izražal angleške elegance. Hugh sinoči ni izražal angleške elegance. Foto: Getty Images

Pričakovani in nepričakovani spodrsljaji med damami

Ko pride do neposrečenih odločitev med zvezdnicami, smo že pred nekaj časa obupali nad Heidi Klum, ki čeprav je manekenka (in manekenkam naj bi pristajalo vse, pravijo), še vedno nekako ne blesti. Tudi Keri Russell redno razočara, pravzaprav ji ploskamo, ko je njena modna izbira solidna. Enako je (žal) s Sarah Jessico Parker. V seriji Seks v mestu je veljala za modno ikono, kot Sarah pa je daleč od ikone.

Dame, ki redko navdušijo. Tudi tokrat njihove oprave niso bile nič posebnega. Dame, ki redko navdušijo. Tudi tokrat njihove oprave niso bile nič posebnega. Foto: Getty Images

Pogrešamo bolj drzno Kerry in bolj elegantno Natalie. Pogrešamo bolj drzno Kerry in bolj elegantno Natalie. Foto: Getty Images

Nepričakovano so nas hladne letos pustile Natalie Portman in Kerry Washington, ki sicer redno navdušita, pa tudi Felicity Jones, Nicole Kidman in Saffron Burrows, ki je obula sandale brez pet (to ji sicer odpustimo, saj je visoko noseča).

Nicole bi se morala znebiti napihnjenih rokavov, Saffron je bila za nosečnico preveč dolgočasna, Felicity pa je zgrešila na celi črti. Nicole bi se morala znebiti napihnjenih rokavov, Saffron je bila za nosečnico preveč dolgočasna, Felicity pa je zgrešila na celi črti. Foto: Getty Images

Pohvale?

Na Globusih ne moreš zgrešiti z zlato opravo, česar se zavedajo Priyanka Chopra, Sofia Vergara in Sarah Paulson, katere obleka se je odlično ujela z osvojenim zlatim globusom za vlogo v seriji Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba.

Dame v zlatem: Sarah, Priyanka in Sofia Dame v zlatem: Sarah, Priyanka in Sofia Foto: Getty Images

Tudi svetlikajoča se oprava v vijoličastem odtenku se je izkazalo za pravo izbiro pri Diane Keaton in Lei Michele, Christina Ricci pa bi se odrezala veliko bolje, če bi k bronasti obleki obula čevlje v drugačnem odtenku. Črni ji niso laskali.

Diane in Lea sta blesteli v vijoličasti. Diane in Lea sta blesteli v vijoličasti. Foto: Getty Images

Levo primer, ko bleščice blestijo, in desno, ko jih napačna izbira čevljev potegne na nižjo raven. Levo primer, ko bleščice blestijo, in desno, ko jih napačna izbira čevljev potegne na nižjo raven. Foto: Getty Images

Pri moških so v dobrem smislu izstopali Ryan Gosling z belim suknjičem, Donald Glover, ki je tvegal in blestel v žametnem smokingu rjave barve, pa tudi Michael Keaton. Legendarni igralec je na preprogi nosil sončna očala, ki so dale odlično piko na i.

Michael, Donald in Ryan: sedite, pet. Michael, Donald in Ryan: sedite, pet. Foto: Getty Images

Pohvalo si zaslužita še Ryan Tedder in Milo Ventimiglia, ki sta izstopala s temno modrim smokingom.

Ryan in Milo sta dokazala, da je temno moder smoking lahko odlična izbira. Ryan in Milo sta dokazala, da je temno moder smoking lahko odlična izbira. Foto: Getty Images

Belina proti črnini

Za dobro izbiro veljata tudi večna črnina in nežna belina. Sinoči so se k tema barvama zatekle Blake Lively, Monica Bellucci in Lucy Hale, ki so jemale dih v črni, ter Kristen Wiig, Emma Stone in Sienna Miller, ki so se odločile za nežno belino.

Večna črnina je vedno in. Večna črnina je vedno in. Foto: Getty Images

Nežne v beli ... Nežne v beli ... Foto: Getty Images

Kreacije, ki so prav tako očarale

Emily Ratajkowski si zasluži pohvalo, ker je njena toaleta tokrat za spremembo več zakrivala kot odkrivala, Jessica Biel se je odločila za drzno kreacijo, kar je bila dobra odločitev, pa tudi Rachel Evan Wood je bila v ženski različici smokinga zelo elegantna.

Sylvester Stallone z ženo Jennifer (v sredini) in hčerkami Sistine, Scarlet in Sophio (od leve proti desni).

1 / 12

Sylvester Stallone z ženo Jennifer (v sredini) in hčerkami Sistine, Scarlet in Sophio (od leve proti desni).

2 / 12

Emily Ratajkowski

3 / 12

Anne Bening in Warren Beatty

4 / 12

Rachel Evan Wood

5 / 12

Naomi Campbell

6 / 12

Lily Collins

7 / 12

Meryl Streep

8 / 12

Anna Kendrick

9 / 12

Kaley Cuoco

10 / 12

Nikki Reed

11 / 12

Julianne Hough

12 / 12

Vanessa Hudgens

Naziv najbolj šik par večera si nedvomno zaslužita Annette Bening in Warren Beatty, najbolj šik družina pa je zagotovo klan Stallone: Sylvester Stallone z ženo Jennifer in hčerkami Sistine, Scarlet in Sophio.

Save

Save

Save

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano