Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
12.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Gorski čuvaj Planet TV TV-serija Terence Hill

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 12.28

6 let, 6 mesecev

Gorski čuvaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Gorski čuvaj | Foto Alessandro Molinari / Photomovie

Foto: Alessandro Molinari / Photomovie

Od ponedeljka, 29. maja, je na Planet TV na sporedu nova zabavna in napeta serija Gorski čuvaj. V čudovitih gorskih višavah, le korak od neba, življenja rešuje skrivnostni gozdar Pietro, ki ga igra legendarni Terence Hill. Serija je na sporedu od torka do petka ob 21.15.

Pietro (Terence Hill) je gozdar, varuh gozdov, ki s sabo nosi bolečo skrivnost. Bil je vrhunski alpinist, ki je osvajal najtežje vrhove, dokler njegovega življenja ni zaznamovala tragična nesreča. S svojo bolečino se je umaknil v zavetje gora, da bi našel mir in ponovno odkril samega sebe.

Pietro zna prisluhniti vetru in z njegovo pomočjo odkriva pasti, ki se skrivajo v gozdu, pa tudi pasti, ki jih nastavlja življenje. Njegovo kraljestvo so gozdovi ob vznožju Dolomitov, kjer se skriva mala vasica San Candido. Pietrovo poslanstvo je varovanje življenja in narave v tej prelepi deželi.

Gorski čuvaj | Foto:

Pietrov vsakdan je pravo nasprotje tistega, ki ga živi Vincenzo (Enrico Ianniello), policist, ki je svojo kariero gradil v nepredvidljivem Neaplju, obkrožen z nevarnostmi velikega mesta, vajen delovanja pod krinko in na nenehnem lovu na okrutne prekupčevalce z mamili. Vincenza premestijo v gorsko zakotje, kjer ga motijo mir, svež zrak in razrahljana pravila. Še posebej pa veterinarka Silvia (Gaia Berman Amaral), ki Vincenzu nenehno križa poti in se vtika v primere, ki jih obravnava.

Vincenzo preiskuje nenavadne, na trenutke celo bizarne primere. V spopadu dveh svetov pa se nauči prisluhniti tako Pietru in njegovi nenavadni filozofiji kot tudi svojemu srcu. Novi kraji ga povsem očarajo in njegovo življenje postavijo na glavo.

Bogate zgodbe združujejo elemente romantike, komedije, kriminalke in drame, razkrivajo rane iz preteklosti, spremljajo brezpogojna prijateljstva in govorijo o sožitju med človekom in naravo.

Gorski čuvaj | Foto:

O glavnem igralcu

Terence Hill se je rodil v Benetkah kot Mario Girotti. V prvem filmu je nastopil že pri 12 letih, in sicer v komediji Vacanze col gangster (1952) v režiji Dina Risija. Od konca 50. do začetka 60. let prejšnjega stoletja je sodeloval s številnimi uglednimi režiserji in imel glavne vloge v različnih filmskih uspešnicah. Leta 1964 se je iz Italije preselil v Nemčijo in nastopal v prvih evropskih vesternih, posnetih po delih znamenitega Karla Maya. S temi filmi je postal izjemno priljubljen v Nemčiji, kjer ga še danes proslavljajo s pogostimi retrospektivami in posebnimi dogodki.

Leta 1967 se je vrnil v Italijo pod psevdonimom Terence Hill in s Carlom Lizzanijem nastopil v filmu Barbagia v vlogi razbojnika Graziana Mesine. Po izjemnem uspehu filma se je odločil, da ostane v Italiji, kjer se je kmalu prikupil širšemu občinstvu, zlasti zaradi danes kultnega žanra špageti vestern. Prav v tem obdobju je nastala legendarna filmska dvojica Terence Hill/Bud Spencer, ki smo jo pozneje našli v številnih nepozabnih uspešnicah: Piu’ forte ragazzi (Pustolovca v zraku), Altrimenti ci arrabiamo (Pazi, da ne pride do pretepa/Pozor, midva sva nora), Porgi l'altra guancia (Nastavi še drugo lice), I due superpiedi quasi piatti (Superkifeljca), Pari e dispari (Par – Nepar), Io sto con gli ippopotami (Krokodil in njegov nilski konj). Ti in še številni drugi filmi so med občinstvom poželi uspeh brez primere, gledalce so šteli v več deset milijonih.

Gorski čuvaj | Foto:

Igrajo: Pietro (Terence Hill), Vincenzo (Enrico Ianniello), Silvia (Gaia Bermani Amaral), Roccia (Francesco Salvi), Huber (Gianmarco Pozzoli), Župan (Mauro Pirovano), Giorgio (Gabriele Rossi), Chiara (Claudia Gaffuri), Marcella (Valentina D'Agostino), Claudia (Betina Giovannini), Assunta (Katia Raccarelli). Režija: Enrico Oldoini

Serija Gorski čuvaj je na sporedu od torka do petka ob 21.15.

Ne spreglejte