Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2013,
15.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

film

Torek, 12. 11. 2013, 15.19

7 let, 12 mesecev

Na obzorju nov film o Petru Panu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skorajda ne mine desetletje, ko svet sedme umetnosti ne bi na takšen ali drugačen način oživil "originalne" zgodbe o dečku, ki ne želi nikoli odrasti.

Studio Warner Bros. je sporočil, da za režijo novega filma o Petru Panu, za katerega je scenarij spisal Jason Fuchs, snubi režiserja Joea Wrighta (Prevzetnost in pristranost (Pride & Prejudice), Hannah, Pokora (Atonement), Ana Karenina).

Sicer to ni edini film o Petru Panu, ki bo luč sveta ugledal v prihodnjih letih. Studio Disney, ki je že poskrbel za vsem znano animirano različico iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ima v načrtu film z naslovom Peter and the Starcatchers – režiral naj bi ga Garry Ross, ki je lani navdušil z Igro lakote (The Hunger Games) –, pri Sonyju pa načrtujejo film z naslovom Pan, ki ga bosta producirala Channing Tatum in Joe Roght.

Po poročanju THR naj bi Warner Bors. Panovo zgodbo predstavil v maniri filma Batman Begins, torej v nekoliko mračnjaškem tonu. Film bo sledil prihodu male sirote v deželo Nije (Neverland), ki postane rešitelj lokalnega življa in vodja upora proti kapitanu Kljuki in njegovi druščini zlobnih piratov. Več o samem projektu še ni znanega.

Wrigt ima sicer v načrtu še en fantazijski projekt, filmsko priredbo pisca Neila Gaimana Ocean na koncu poti (The Ocean at the End of the Lane).

Že v preteklosti je pokazal zanimanje za projekte, ki vsebujejo elemente pravljic. Njegova akcijska Hanna iz leta 2011, eden njegovih redkih originalnih filmov (in ne knjižnih priredb), je bila v svoji osnovi pravzaprav moderna pravljica. "Zame pravljice niso nikoli vesele in srečne, ampak so moralne zgodbe o tem, kako dobro nadvlada zlo," je dejal.

Že nekaj časa je vpleten tudi v projekt snemanja Male morske deklice (The Little Mermaid) Hansa Christiana Andersena, za katerega je scenarij spisala Kelly Marcel (po njenem scenariju bodo snemali tudi Petdeset odtenkov sive (Fifty Shades of Grey)).

Ne spreglejte