Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
13.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matt Damon Eminem

Petek, 19. 7. 2013, 13.35

8 let

Na mestu Matta Damona bi lahko stala Eminem in Ninja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eminem in raper južnoafriške zasedbe Die Antwoord odklonila glavno vlogo v prihajajočem znanstvenofantastičnem trilerju Elizij, v katerem bomo zdaj videli Matta Damona.

14. avgusta tudi k nam prihaja znanstvenofantastični trilerElizij (Elysium), ki v režiji Neilla Blomkampa velja za enega največjih znanstvenofantastičnih spektaklov leta 2013. Kot poroča Guardian, so glavno vlogo v njem ponudili tako Eminemu kot Ninji, raperju zasedbe Die Antwoord, a sta jo oba odklonila, režiser Blomkamp pa se je moral zadovoljiti "zgolj" z oskarjevim dobitnikom Mattom Damonom.

Elizij je postavljen 40 let v našo prihodnost. Izbrana elita živi na velikanski vesoljski postaji Elizij, kjer ni kriminala, nasilja in bolezni, medtem ko se revna večina človeštva na prenaseljeni Zemlji vsak dan bori z revščino, lakoto in smrtjo. Nekdanji avtomobilski tat Max med delom v tovarni zboli za rakom, zato se odloči poiskati način, kako priti na Elizij, kjer bi lahko ozdravel. Da bi premagal vojsko robotov, ki nadzorujejo ljudi, si nadene močan robotski oklep in se spopade z armadami neusmiljene upraviteljice Delacourte.

Južnoafriški režiser naj bi vlogo Maxa med drugim najprej ponudil raperju Ninji. Polovica rap-rave tandema Die Antwoord, ki sliši tudi na ime Watkin Tudor Jones, je dobro znan po svojem žilavem in gibčnem telesu, ki ga venomer karseda dobro uporablja kot glavno orodje v svojih videospotih. Pravi, da je velik Blomkampov oboževalec, še posebej mu je pri srcu film Okrožje 9.

Kljub začetnemu navdušenju nad ponujeno vlogo se Ninja na koncu zanjo ni odločil. Kot ponosen Južnoafričan namreč ni želel, da bi bilo njegovo prvo filmsko delo vloga Američana v velikem hollywoodskem spektaklu.

Po raperjevi zavrnitvi naj bi se Blomkamp obrnil na še enega raperja, a je tokrat pokukal čez lužo. Vlogo je ponudil Eminemu, ki je svoje igralske veščine že treniral v filmu 8 milj. Tega naj bi vloga zanimala, a je po poročanju Guardiana zahteval, da se snema v Detroitu – mestu, kjer živi.

Čeprav je Ninja vlogo zavrnil, pa bo, kot kaže, z Blomkampom sodeloval v prihodnosti. Skupaj s z drugo polovico Die Antwoord, Yo-Landi Vi$$er, ga bomo namreč videli v naslednjem režiserjevem projektu, znanstvenofantastični komediji Chappie.

Ne spreglejte