Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
16.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Torek, 22. 9. 2015, 16.04

6 let, 6 mesecev

Na Grediču dobili cerkvenega tajnega agenta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ste zamudili vse danbrownovske zaplete v nocojšnji Eni žlahtni štoriji? Tukaj je nekaj poudarkov.

Če je Gušto ob koncu prejšnjega dela še mislil, da se lahko za vedno poslovi od duhovniškega stanu, saj se je poljubljal z Zalo, se je tokrat vse obrnilo. Potem ko je škofu povedal, da si je pokoro za poljub zadal že sam, in sicer je naredil 43 krogov po kolenih okoli župnišča, je ta v njem zaznal potencial za naslednjega Silasa in mu zadal posebno, tajno nalogo.

Postal bo njegov cerkveni tajni agent, sveti vojščak, ki bo skrbel za to, da zaklad Jezusovega apostola Marka ne pride v roke nevernikov. Predlaga mu celo to, da svoje duhovniško poslanstvo izvaja tako v civilu kot v kuti, še bolje pa bi bilo, če bi se kar poročil z Zalo in tako podedoval Gredič ter s tem zavaroval zaklad. Gušto svojo nalogo vzame skrajno resno:

Smuka se po Grediču in prisluškuje.

Pri tem ujame Ibra in Smiljana, ki že pridno ponarejata evangelij svetega Marka, s katerim sta iz Vietnama privabila Žareta in Anico:

Ibro naredi načrt, da se bosta s pobeglim parom dobila na meji, kjer zaradi schengenske meje ne bo preveč policistov, Žareta pa se lahko lotita tudi z električnim paralizatorjem. Smiljan načrt potrdi:

Medtem pa je precej vroče v Bertovi spalnici, kjer zanj skrbi Adelina:

Ker Berta zagrabi v križu, se Adelina loti masaže, kar pa ni pogodu Mariji, ki se vse od prihoda Adeline v Štorije počuti odveč. Sama se zato odloči, da bo Berta masirala ona in ne Adelina:

Ko masažo prevzame Marija, se Adelina z Bonifacijem sprehodi po vasi. Sprva ga hoče sprostiti:

Nato pa pri Bonifaciju poizve, ali je Marija morda zaljubljena tudi v Berta. Bonifacij ji razloži svojo teorijo, da med njima čuti določeno energijo ter da je sam prepričan, da je Berto Mariji naročil, naj Tonko pahne z lestve in tako povzroči njeno smrt. Nato se odpravita v trgovino, ki jo bo Adelina kmalu odprla, saj se je Bonifacij javil, da bo blagoslovil police in bodoči dobiček. Pri zahvalnem poljubu ju zaloti Zorica.

Zorica to seveda takoj pove Mariji in spet je ogenj v strehi:

Medtem pa se iz Vietnama že vrneta Anica in Žare, ki bosta na meji pogledala, kaj sta zanju pripravila Ibro in Smiljan. Kako bo potekala predaja, pa jutri ob 20. uri.

Ne spreglejte