Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
9.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mojstri iluzij Louis Leterrier Jesse Eisenberg Woody Harrelson Michael Caine Morgan Freeman Mark Ruffalo Isla Fisher

Sreda, 12. 6. 2013, 9.22

7 let, 12 mesecev

Mojstri iluzij: Katera karta je vaša?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V kinematografe prihaja triler Mojstri iluzij, v katerem ustvarjalci poskrbijo, da lahko v triku sodelujejo tudi gledalci.

V četrtek, 13. junija, v kinematografe prihaja triler Mojstri iluzij Louisa Leterrierja, ki pripoveduje zgodbo štirih nadarjenih iluzionistov, ki občinstvo navdušujejo s serijo drznih in izvirnih iluzionističnih točk, pri tem pa imajo skrivne načrte, zaradi katerih si FBI in Interpol prizadevata uganiti njihovo naslednjo potezo. V filmu bo sicer mogoče videti Jesseja Eisenberga, Woodyja Harrelsona, Michaela Caina, Morgana Freemana, Marka Ruffala, Islo Fisher in Mélanie Laurent.

Pri ustvarjanju filma je svoje veščine prispeval tudi David Kwong, dvaintridesetletni na Harvardu izobraženi iluzionist, ki s svojim znanjem pomaga pri oblikovanju iluzij na televiziji in v filmu, obenem pa je tudi avtor križanke v časopisu The New York Times. Med drugim je avtor trika, s katerim se film začne, v njemu pa na svoj način sodeluje tudi gledalec. Iluzionist, ki ga igra Jesse Eisenberg, premeša komplet kart, ki so usmerjene proti gledalcu, in veli, naj si ta eno izbere. Gledalec točno to naredi – in res, karta, ki se pojavi v ozadju, je točno ta, ki si jo je izbral gledalec.

"Ti trenutki so pomembni pri vzpostavljanju zaupanja, ki ga morajo imeti gledalci v like. Film se tako začne zato, da pri poznejših, bolj pretiranih trikih ljudje verjamejo, da liki iluzijo obvladajo," je za Fastcocreate povedal Kwong.

Kwong je z režiserjem in scenaristi Edom Solomonom, Edom Ricourtom in Boazom Yakinom začel sodelovati že v začetnem stadiju ustvarjanju filma – vse iluzije je bilo treba namreč prikazati čim bolj prepričljivo, obenem pa ohraniti primeren tok scenarija. Osem mesecev pozneje se je ekipi pridružil na snemanju v New Orleansu, kjer je igralce učil trikov s kartami. Eni od njih so nekatere trike izpilili do popolnosti, nekaterim pa so v postprodukciji pomagali s posebnimi učinki.

Kako prepričljivi so, si oglejte v filmu, katerega napovednik lahko najdete spodaj.

Ne spreglejte