Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2018,
13.21

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

Tilda Swinton Luca Guadagnino film

Petek, 12. 10. 2018, 13.21

5 let, 6 mesecev

Moč filmske maske: ta možakar je v resnici znana igralka #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48
Lutz | Foto IMDb

Foto: IMDb

Ustvarjalci filma so sprva trdili, da gre za neznanega Nemca, zdaj pa so razkrili, da se za masko skriva filmska zvezdnica.

V začetku novembra v kinematografe prihaja Suspiria, remake italijanske grozljivke, ki jo je v izvirniku posnel kultni italijanski režiser Dario Argento. Pod novi film se podpisuje režiser Luca Guadagnino, ki je nazadnje navdušil s filmom Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name).

Kdo je Lutz Ebersdorf?

Guadagnino je v Suspirii zbral zvezdniško igralsko zasedbo z Dakoto JohnsonChloë Grace Moretz in Tildo Swinton na čelu, na seznamu igralcev pa se je pojavil tudi Lutz Ebersdorf, povsem neznano ime.

Tilda Swinton in režiser Luca Guadagnino | Foto: Getty Images Tilda Swinton in režiser Luca Guadagnino Foto: Getty Images

Ko so se v javnosti pojavile fotografije Ebersdorfa, starejšega gospoda, s snemanja filma, so začele krožiti govorice, da je to pravzaprav zamaskirana Tilda Swinton, igralka, znana po svoji sposobnosti preobrazbe v najrazličnejše like. A režiser Guadagnino je zatrdil, da je Lutz Ebersdorf nemški psihoanalitik, ki je tokrat prvič zaigral v filmu - v vlogi psihoanalitika Jozefa Klempererja.

Lutz Ebersdorf, domnevni nemški psihoanalitik, za katerega pred snemanjem filma ni nihče slišal | Foto: IMDb Lutz Ebersdorf, domnevni nemški psihoanalitik, za katerega pred snemanjem filma ni nihče slišal Foto: IMDb

Še več, po septembrski premieri filma na beneškem filmskem festivalu je Swintonova prebrala pismo, ki naj bi ga napisal Ebersdorf in v njem pojasnil, da želi ohraniti svojo zasebnost in se zato noče izpostavljati.

Preobrazba v maski je vsak dan trajala štiri ure

V četrtek pa je Tilda Swinton v intervjuju za New York Times vendarle potrdila, da Lutz Ebersdorf v resnici ne obstaja, ampak Jozefa Klempererja igra ona. V ostarelega možakarja so jo maskerji vsak dan spreminjali kar štiri ure, da bi bila karseda prepričljiva, pa je nosila tudi umeten penis, je še povedala.

Tilda Swinton kot Madame Blanc - in kot dr. Jozef Klemperer | Foto: IMDb Tilda Swinton kot Madame Blanc - in kot dr. Jozef Klemperer Foto: IMDb

Ko so jo povprašali, čemu ta potegavščina, pa je dejala: "Predvsem za zabavo. Kot je dejala moja babica - in česar bi se morali vsi držati - bilo bi dolgčas, če ne bi."

Swintonova sicer v filmu (ob doktorju Klempererju) igra Madame Blanc, ravnateljico baletne akademije, ki je prizorišče nadnaravnih, predvsem pa grozljivih dogodkov.

Preberite še:

Trendi 72-letni Stallone se vrača kot Rambo, oboževalci niso navdušeni
Tjaša Ferme
Trendi Slovenska igralka v New Yorku: Američani ne želijo biti kritični, temveč zadovoljni #intervju
Ne spreglejte