Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija (Mission: Impossible - Rogue Nation)

Odličen peti del priljubljene akcijske franšize, v katerem se tajni agent Ethan Hunt v podobi Toma Cruisa spopade s skrivnostno organizacijo, katere člani se izkažejo za zelo trdožive nasprotnike.

Mission: Impossible - Rogue Nation © 2015 Paramount Pictures. All rights reserved.

1 / 15

Mission: Impossible - Rogue Nation © 2015 Paramount Pictures. All rights reserved.

2 / 15

3 / 15

4 / 15

5 / 15

6 / 15

7 / 15

8 / 15

9 / 15

10 / 15

11 / 15

12 / 15

13 / 15

14 / 15

15 / 15

ZDA, Kitajska, Hong Kong/2015/126 min.
Režija: Christopher McQuarrie
Igrajo: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin
Žanr: Akcijski pustolovski triler
Ocena IMDb: 7,4/10

Režiser akcijskega trilerja Jack Reacher na velika platna prinaša novo nemogočo nalogo skupine agentov pod vodstvom neustrašnega Ethana, ki se tokrat znajdejo v navzkrižnem ognju dveh sovražnikov.

Z ene strani jim grozi ukinitev, ki jo zahteva stihijski šef Cie, na drugi strani pa se Ethana želi odkrižati skrivnostna teroristična organizacija Sindikat.

S pomočjo iznajdljive Ilse Ethanumu uspe pobegniti iz ujetništva, nato pa zbere staro ekipo in na lastno pest organizira dokončni spopad s Sindikatom, katerega člani se izkažejo za zelo trdožive in smrtonosne nasprotnike.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ciklus filmov legendarnega Luca Bessona

"Nemogoče je mogoče: Cruisova akcijska franšiza še kar napreduje in glede na visokoletečo Odpadniško nacijo prav nič ne kaže, da se bo kmalu ustavila. Misija opravljena!" Klemen Černe, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija.)


Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija


Zanimivosti:

Tom Cruise je sekvenco, v kateri je njegov lik privezan na letalo, izvedel sam, brez uporabe posebnih učinkov in brez pomoči kaskaderja. Prizor, ki traja 90 sekund, so snemali kar deset dni.

• Cruise se je med snemanjem filma šestkrat poškodoval.

• Film bi moral priti v kinematografe decembra 2015, ker pa so se želeli ustvarjalci izogniti neposrednemu spopadu s filmoma Spectre in Vojna zvezd: Sila se prebuja, so premiero filma prestavili na konec julija.

• Glavnega zlikovca bi moral po prvotnih načrtih igrati Benedict Cumberbatch, nazadnje pa ga je odigral Sean Harris, ki je prav tako Britanec.

• Cruise je z režiserjem Christopherjem McQuarriejem sodeloval še pri filmih Jack Reacher (2012), Na robu jutrišnjega dne (2014) in Jack Reacher: Nikoli se ne vrni (2016). Prvega je McQuarrie režiral, za drugega je prispeval scenarij, tretjega pa produciral.

• Cruise in McQuarrie trenutno snemata že šesti del franšize Misija: Nemogoče. Ta naj bi prišel v kinematografe junija 2018.


Napovednik filma Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija:

[video: 63538 / Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija (Mission: Impossible - Rogue Nation)]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano