Milice: pred 20 leti dolenjska uspešnica, bo zdaj vseslovenska?

Dinamični dolenjski duo, Sašo Đukić in Franci Kek, se po dveh desetletjih vrača z nadaljevanjem filma Milice.

Tako smo "miliciste" zalotili med snemanjem v Logarski dolini.
Tako smo "miliciste" zalotili med snemanjem v Logarski dolini. Foto: Nina Vogrin

Sredi devetdesetih let je skupina novomeških filmskih zanesenjakov začela snemati nizkoproračunske celovečerne komedije, med njimi film Milice, ki je luč sveta ugledal leta 1997. Takrat morda niso dosegli vseslovenske prepoznavnosti, vsekakor pa so bili lokalni hit - Milice si je ogledalo deset tisoč ljudi, na premieri filma Na svoji Vesni pa se je v Novem mestu na dveh zaporednih predvajanjih zbralo tri tisoč gledalcev.

"Milicista" Franci Kek in Sašo Đukić "Milicista" Franci Kek in Sašo Đukić Foto: arhiv avtorjev filma

"To je bilo še pred razmahom interneta," se spominja Franci Kek. "Ustvarjalci filma Pr' Hostar, na primer, so bili s svojimi deli kar nekaj let zelo prisotni na spletu."

Ob Đukiću in Keku se v glavnih vlogah pojavi tudi Matjaž Javšnik. Ob Đukiću in Keku se v glavnih vlogah pojavi tudi Matjaž Javšnik. Foto: arhiv avtorjev filma

Zdaj, po 20 letih, nameravajo "zadovoljiti celotno območje Slovenije", pravi Kek, ki je v tem času osvojil tudi družbena omrežja in je predvsem navdušen tviteraš.

Milice 2 je situacijska komedija, v kateri nerodni "milicisti" nevede postanejo del nečednih poslov češke mafije. V glavnih vlogah nastopajo Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik, v filmu pa se pojavi tudi nekaj znanih slovenskih obrazov: Irena Yebuah, igralec Demeter Bitenc, televizijski voditelj Jani Muhič, športni komentator in zdravnik Andrej Stare, legendarni Ivo Daneu, vsestranski Luka Korenčič, nepredvidljivi Artur Štern, Petja Kogovšek, Jonas Žnidaršič, Sašo Hribar, Tadej Toš, glasbeniki Jan Plestenjak, Urška Majdič, Jože Potrebuješ in skupina Dan D.

Med znanimi obrazi, ki se pojavijo v filmu, je tudi Urška Majdič. Med znanimi obrazi, ki se pojavijo v filmu, je tudi Urška Majdič. Foto: arhiv avtorjev filma

Večino snemanja so opravili maja in junija, zadnje posnetke pa "lovijo" avgusta. Glavno prizorišče je Novo mesto z okolico, nekaj prizorov pa je umeščenih v Čatež, Šentjernej, Ljubljano, Maribor, Koper, Sveti Jošt nad Kranjem, Logarsko dolino in celo v Benetke.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • ifigenija / 10.08.2017. ob 07:27

    ja, sem. Pa me miličniki že 26 let ne zanimajo več.

  • Cene / 10.08.2017. ob 01:43

    Tole bo popolna pušiona, Kekec je že davno out.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano