Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

Marko Naberšnik slovenski film Ljudski vrt Maribor Jure Ivanušič Aljoša Ternovšek

Četrtek, 12. 5. 2016, 11.06

6 let, 6 mesecev

Medtem ko je Maribor izgubljal, so v Ljudskem vrtu snemali nov slovenski film

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Snemanje filma v Ljudskem vrtu | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Na tekmi med Mariborom in Rudarjem je bil del tribun rezerviran za nekoliko drugačne gledalce - like iz novega slovenskega filma, ki se bo dogajal tudi na Ljudskem vrtu.

Tekma, ki bi za NK Maribor lahko pomenila konec sanj o še 14. zaporednem naslovu prvaka, je bila obenem začetek za slovenskega režiserja Marka Naberšnika. Ta je namreč v sredo v Ljudskem vrtu začel snemati svoj novi film - in to med samo tekmo.

O čem govori film, ki nosi naslov Slovenija, Avstralija in jutri ves svet, pojasnjuje Naberšnik:

Glavni navdih Naberšnika, ki se je med drugim podpisal pod uspešnico Petelinji zajtrk, je bil torej Maribor, zato je razumljivo, da mora biti del filma tudi osrednje mariborsko športno prizorišče Ljudski vrt. In ker je pravo navijaško vzdušje težko ponarediti, je režiser izkoristil sredino tekmo med Mariborom in Rudarjem, da bi za film ujel pristne prizore s tribun Ljudskega vrta.

Kamere med navijači | Foto: Matjaž Vertuš Kamere med navijači Foto: Matjaž Vertuš

Tekmo sta si tako v vlogi glavnega junaka in njegovega prijatelja ogledala Jure Ivanušič in Aljoša Ternovšek, medtem pa so tekle kamere in, z malo umetniške svobode, tudi pivo. Več utrinkov s snemanja si lahko ogledate v zgornji fotogaleriji.

Aljoša Ternovšek je v filmu Igor, prijatelj glavnega junaka Borisa, ki ga igra Jure Ivanušič. | Foto: Matjaž Vertuš Aljoša Ternovšek je v filmu Igor, prijatelj glavnega junaka Borisa, ki ga igra Jure Ivanušič. Foto: Matjaž Vertuš

Ker je film nekakšen poklon Naberšnikovemu rodnemu mestu, ga bodo seveda snemali tudi na drugih znanih mariborskih lokacijah, od središča mesta do mestnega parka in Pohorja. "Že dlje časa sem razmišljal o Mariboru in zgodbi, ki bi se v celoti dogajala v tem mestu. Vesel sem, da sem jo našel," je Naberšnik že pred časom povedal v intervjuju za STA. Zdaj to tudi uresničuje, premiera filma pa je predvidena za leto 2017.

Film je Naberšnikov poklon Mariboru. | Foto: Matjaž Vertuš Film je Naberšnikov poklon Mariboru. Foto: Matjaž Vertuš

Ob Ivanušiču in Ternovšku ter Minci Lorenci, ki igra ženo Ivanušičevega junaka Borisa, v Naberšnikovem filmu nastopa še cela plejada znanih slovenskih igralskih imen, kot so Vlado Novak, Milada Kalezić, Tadej Toš in Bojan Emeršič. V njem se bo pojavil tudi znani angleški igralec Julian Rhind-Tutt (spomnite se ga iz filmov Notting Hill, Jutri nikoli ne umre in Lucy), ki ga je v Slovenijo pripeljala ljubezen - morda zamisel za naslednji film?

Ne spreglejte