Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2013,
10.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

podelitev

Sreda, 20. 2. 2013, 10.59

7 let, 12 mesecev

Med dobitniki viktorja tudi nekdanja ministrica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čuki so osvojili glasbenega viktorja, ki jih je tako presenetil, da so skoraj obsedeli na stolih, niso imeli niti pripravljenega govora.

Viktorji so se prvič preselili v slovenski hram kulture Cankarjev dom, kjer še vedno vztrajajo. Paleta nagrad se je z nagradami za leto 1993 že razširila in podeljen je bil prvi viktor za posebne dosežke, ki ga je prejel Igor E. Bergant, saj je po mnenju žirije v športno novinarstvo vnesel igrivost in humor, s čimer je ustvaril nov format novinarstva. V vlogi voditeljev sta se preizkusila Tanja Ribič in Roman Končar.

Med nagrajenci se je pojavil Stojan Auer, Sašo Hribar je prejel že drugega, v glasbeni kategoriji pa je bila s prestižnim kipcem nagrajena skupina Čuki. Jože Potrebuješ je svoj prvi kipec komentiral: "Ko so izrekli ime naše skupine, smo kar obsedeli, ker smo bili nepopisno presenečeni, saj se nam je zdelo nemogoče, da dobitnik pred podelitvijo tega ne bi vedel, zelo smo bili presenečeni. Sicer je bila naša prodaja kaset odlična in tudi nastopov smo imeli veliko, a tega nismo pričakovali." Jože nam je zaupal, da za podelitev ni imel pripravljenega govora, zato si je v zadnji minuti nekaj izmislil: "Nismo vedeli, komu se moramo zahvaliti, kje moramo iti na oder, tako da sem potem na odru rekel 'veseli smo kot triletni otroci, ki dobijo kaseto od Čukov'." Iskrena zahvala, ki je nastala tako spontano, se je vpisala med legendarne, saj se je mnoge generacije še vedno spomnijo. Vodja Čukov je še povedal, da ima osvojene viktorje v vitrini in da v to sobo rad vstopi.

Zanimivo je, da je na zmagovalni oder stopila tudi nekdanja ministrica Majda Širca, ki je prejela viktorja za najbolj elegantno oblečeno medijsko osebnost. Najprestižnejši kipec za življenjsko delo je šel v roke Vilku in Slavku Avseniku, ki sta slovensko pesem ponesla prek meja v Evropo. Slavko Avsenik ml. je za to priložnost pripravil posebno priredbo, venček skladb Avsenikov.

Ne spreglejte