Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2012,
18.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 27. 6. 2012, 18.37

7 let, 12 mesecev

Matt Damon v petem delu filma o agentu Bournu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav se je govorilo, da v petem delu filma o skrivnem agentu Jasonu Bournu ne bo Matta Damona, pa bo ob boku Jeremyja Rennerja zaigral ravno on.

Igralca Matt Damon in Jeremy Renner naj bi kljub govoricam, da Matta v petem delu filma ne bo, poslovno sodelovala. Možnost sodelovanja je potrdil tudi producent vseh štirih delov filmske franšize, Kdo je Bourne (The Bourne Identity), Bournova premoč (The Bourne Supremacy), Bournov ultimat (The Bourne Ultimatum) in Bournova zapuščina (The Bourne Legacy), Frank Marshall. "V filmu je več različnih junakov z različnimi spretnostmi. Vse možnosti so odprte, ampak moje sanje so, moja želja je, da v naslednjem film skupaj s Jeremyjem zaigra tudi Matt."

Matt je sicer v prvih štirih filmih odigral glavno vlogo, skrivnostnega agenta Jasona Bourna, Jeremy pa bo prevzel vlogo Aarona Crossa, agenta CIA, ki odigra podobno vlogo kot Jason. Možnost, da bi v petem delu franšize Matt in Jeremy sodelovala, je po tem, ko je Matt v enem izmed intervjujev izjavil, da bi mu bilo v čast in veselje v prihajajočih filmih spet prevzeti vlogo Jasona, še bolj verjetna: "Če film Bournova zapuščina ne bo uspešen, ga lahko preprosto ignoriramo in se pretvarjamo, da ga ni. Toda pričakujem, da bo uspešen, kar nam bo, če bomo posneli še kakšen del, samo pomagalo. Vesel bi bil, če bi bil znova del ekipe."

Četrti del, film Bournova zapuščina, ki je postavljen v isti svet kot prvi trije filmi, a se osredotoča na novega junaka, bo luč sveta v Ameriki zagledal 10. avgusta, v Veliki Britaniji pa 13. avgusta.

Tretji film o Bournu, imenovan Bournov ultimat, se je v kinomatografih predavajal leta 2007. Prva dva filma, Kdo je Bourne? in Bournova premoč, pa sta bila v kinomatografih leta 2002 in 2004.

Četrti film je režiral Tony Gilroy, ki je, tako kot za vse Damon-Bournove filme, napisal tudi scenarij.

Ne spreglejte