Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 6. 5. 2014, 13.20

8 let

Matt Damon o Bournu: Če se vrne režiser, se vrnem tudi jaz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Matt Damon, ki je med drugim zaslovel z vlogo Jasona Bourna, je povedal, da je spet pripravljen zaigrati tega akcijskega junaka, a le če se k projektu vrne tudi režiser Paul Greengrass.

V nasprotju s prejšnjimi izjavami, da želi po tretjem filmu prepustiti vlogo nekomu drugemu, pa je pred kratkim zatrdil, da je bil vedno odprt za možnost še enega filma o Bournu, a samo če bi lahko spet sodeloval z režiserjem Paulom Greengrassom.

Z Greengrassom sta sodelovala pri dveh filmih Skupaj sta namreč posnela zadnja dva dela v izvirni trilogiji: Bournovo premoč (The Bourne Supremacy) iz leta 2004 in leta 2007 Bournov ultimat (The Bourne Ultimatum). Prvi del, Bournovo identiteto (The Bourne Identity), v katerem je prav tako zaigral Damon, je leta 2002 režiral Doug Liman.

Ker studio Universal Pictures ni želel končati omenjene filmske franšize, je pred dvema letoma posnel še Bournovo zapuščino (The Bourne Legacy), a tokrat z Jeremyjem Rennerjem v glavni vlogi. Namesto Greengrassa je režijo usmerjal Tony Gilroy. Renner ni upodobil Bourna, temveč odpadniškega agenta Crossa, ki pa živi v Bournovem svetu.

"Nikoli nam ni uspelo sestaviti prepričljive zgodbe za četrti del," je dejal Damon in gledalce pozval, naj stopijo v stik s studiem Universal, če imajo dobro idejo, in film z dobrim scenarijem spravijo v pogon.

"Po tretjem delu se mi je zdelo, da je pravšnji čas, da končamo franšizo. A ne razumite me narobe, obožujem ta lik. In rad bi še videl, v kakšno zgodbo bi ga lahko še umestili, kaj bi se z njim še zgodilo," je dodal.

Strah pred igranjem akcijske vloge Za številne filmske poznavalce je bil precejšen šok, ko so leta 2002 naznanili, da bo Damon prevzel vlogo akcijskega junaka. Vse do takrat ga je bilo občinstvo vajeno v dramskih vlogah. Na misel prideta filma Dobri Will Hunting (Good Will Hunting) – zanj je skupaj z igralskim kolegom Benom Affleckom prejel oskarja za scenarij – in Talentirani gospod Ripley (The Talented Mr. Ripley).

Tudi igralec sam priznava, da je bil pred začetkom snemanja Bournove identitete precej paranoičen: "Prehod od dramskega k akcijskemu liku mi je predstavljal strahospoštovanje in velik izziv. Strah sem raje usmeril v šestmesečne kondicijske priprave ... in lik je sam zaživel. Veste, imel sem veliko pomislekov o akcijskem liku. Najprej sem podpisal pogodbo samo za prvi del, saj nisem vedel, ali bom užival v igranju v akcijskem filmu. Izkazalo se je, da v tem neverjetno uživam," je še povedal igralec, ki smo ga lani videli v še enem izjemno uspešnem akcijskem filmu, Eliziju (Elisium).

Box Office Mojo, spletna stran, ki se ukvarja s prihodkovnimi podatki o filmih, poroča, da prihodki vseh treh filmov z Mattom Damonom v vlogi Jasona Bourna znašajo več kot milijardo ameriških dolarjev (okoli 727 milijonov evrov). Prav tako so vsi trije filmi naleteli na dober sprejem med kritiki in gledalci.

Ne spreglejte