SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Martin Scorsese dobil vabilo v Bafto

1

termometer

Martin Scorsese je prejel najvišje britansko filmsko odlikovanje, in sicer ga bodo prihodnji mesec sprejeli v britansko filmsko akademijo.

Predsednik akademije Bafta Tim Corrie je režiserja najnovejšega animiranega filma Hugo opisal kot legendo svojega časa in resnični navdih mladim režiserjem. Scorsese bo priznanje in povabilo prejel na podelitvi baft 12. februarja v londonski kraljevi operni hiši.

"Velika čast je dobiti takšno priznanje britanske akademije in se pridružiti vrsti tako spoštovanih filmskih kolegov in prijateljev," je akademiji sporočil legendarni režiser.

Med preteklimi dobitniki te časti so tudi Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Steven Spielberg in Stanley Kubrick.

Pred dnevi je Scorsese povedal, da razmišlja o snemanju svojih prihodnjih dveh filmov Silence in Sinatra v 3D-tehnologiji, je pa poudaril, da se želi izogniti prekomerni uporabi tovrstne tehnologije.

"Vedno me je zanimala 3D-tehnika. Za Huga je bila smiselna. Vedno se ob pojavu nove tehnologije pojavi tudi ustrezno navdušenje," je za Variety povedal režiser in dodal, da se je isto zgodilo s tehniko technicolor, lečami cinemascope in sistemom dolby. "Potem so vsi spoznali, da gre za sredstva in ne cilj, da so to ena od mnogo orodij, ki jih želiš uporabiti le, če so prava."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin