Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Elizabeth Taylor

Četrtek, 2. 6. 2011, 8.59

8 let

Martin Scorsese bo posnel film o Elizabeth Taylor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodba o zadnji hollywoodski divi Elizabeth Taylor se seli na velika platna. Pod režisersko taktirko Martina Scorseseja bo nastal film o njeni romanci z Richardom Burtonom.

Film ne bo klasično hollywoodski, saj ne bo obravnaval lepote njune legendarne ljubezenske zgodbe, temveč se bo osredotočil na temačnejše plati njune ljubezni, ki je bila najbolj zaznamovana z velikim uživanjem alkohola, obljubljajo producenti. Avtorji filma še vedno zbirajo različne vire informacij in iščejo tiste najbolj kredibilne. Med potencialnimi viri za film se omenja knjiga Furios Love pisateljice Nancy Schoenberger. Poleg tega so producenti podpisali pogodbo tudi z vdovo Richarda Burtona Sally Hay Burton, ki bo dovolila vpogled v Richardovo osebno knjižnico. S podobno prošnjo so se producenti obrnili tudi na družino Elizabeth Taylor. Z upanjem, da bodo tudi oni odobrili vpogled v kakšne skrite dokumente ali morda kakšne dnevnike, vneto iščejo scenarista za film.

Daleč od hollywoodske klasike

Film ne bo klasična hollywoodska biografija. Osredotočil se bom predvsem na temačnejše trenutke v njuni skupni zgodovini. Richard in Taylorjeva sta se spoznala na snemanju filma Kleopatra, kemija med njima je bila takojšnja, v trenutku se je razvila romanca – kljub temu da sta bila oba poročena. Njuna ljubezenska zgodba je javnost šokirala, saj je bila tedaj 28-letna igralka poročena s četrtim možem Eddiejem Fisherjem, ki je zanjo celo zapustil ženo Debbie Reynolds. Elizabeth in Richard sta čez noč postala glavna zgodba številnih medijev, fotografi so ju začeli zasledovati na vsakem koraku – fenomen, ki je bil takrat popolnoma nov. Taylorjeva in Burton sta se poročila leta 1964 in se ločila deset let pozneje. Leta 1975 sta se ponovno poročila, a tokrat ni trajalo dolgo, saj sta ločitvene papirje podpisala že leto pozneje. Kljub temu da sta šla vsak svojo pot, nikoli nista prebolela drug drugega.

Ne spreglejte