Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
13.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 13.38

6 let, 6 mesecev

Marihuana opogumila župnika in Adelino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste zamudili današnje poslovne ponudbe in poteze v Eni žlahtni štoriji? Pripravili smo vam povzetek.

Prejšnji teden smo Berta in Adelino zapustili med poljubom, ta teden pa se je vmes, kot se za ljubezenski trikotnik spodobi, vrinil še župnik Bonifacij.

Adelini se je mudilo na vlak, zato sta jo na postajo pospremila oba kandidata. Zavzeto.

Tako zavzeto, da sta na železniški postaji s podkupovanjem in izsiljevanjem sprevodnika na peronu dosežegla, da je vlak postajo zapustil prej, kot je bilo napovedano. Adelina je na skrivaj opazovala njun podvig.

Nato pa zaigrala razočaranje in se s snubcema vrnila v vas.

V gostilni vlada krizno stanje, saj je prišlo pismo odvetnika Čefurina, v katerem Marku in Zorici sporoča, da je celotna hiša napisana na Pavleta, Markovega pokojnega brata, kar pomeni, da je hiša po njegovi smrti pripadla Ireni. Ta zdaj prek odvetnika od Marka in Zorice zahteva, da ji plačata 120 tisoč evrov, ali pa izgubita hišo.

A v Štorije prispe še ena pošiljka: Mario.

Mario prisotnim pove, da se je pripeljal z avtom, vrednim 120 tisoč evrov, pa tudi, da mora za milanski jet set kupiti za 300 tisoč evrov vina. Vino želi kupiti pri Špacapanovih, vendar pa jezna Zala njegovo ponudbo zavrne.

Medtem se Žan in Smiljan s Tonijem pogajata o poslu. Toni ju je namreč zalotil, da na njegovi zemlji gojita marihuano, a če mu pomagata pri prenovi hiše, bo posel Gandža, d. o. o., toleriral.

Ker je v vasi Mario, v gostilni ni več proste sobe za Adelino. Irenino stanovanje ni opremljeno, pri Špacapanovih ne želi spati zaradi jezne Marije, zato ji ne preostane drugega, kot da prespi v župnišču. Župnik Bonifacij obljubi, da bo on celo noč v cerkvi molil, da ne bo njej neprijetno, Gušta pa pošlje spat na Gredič. Ko sta z Adelino sama v župnišču, se romantika odvija ob marihuani.

Ko se Gušto vrne domov in Mariji pove, da bo Adelina prespala v župnišču, Marijin odziv ni najbolj miren.

Mario pove Marku, da mu Zala ne želi prodati vina, zato bo morda moral kupiti drugo najboljše vino v Štorijah, torej Markovo. Ker pa Mario še vedno upa, da se bo Zala premislila, Marko vzame stvari v svoje roke in se ponoči odpravi v Bertov vinograd in začne njegove trte škropiti z rumeno snovjo.

A ponoči sta v vinogradu tudi Žan in Smiljan, ki gnojita marihuano.

Ko ju Marko zasliši, zbeži, a za seboj pusti tudi snov, s katero je škropil trto. Nadobudna kmetovalca mislita, da gre za gnojilo, zato se odločita, da bosta z njim pognojila svoj nasad.

Ne spreglejte