Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
20.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 20.25

8 let

Marc Webb: V Spidermanu 2 ni preveč zlikovcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bo v nadaljevanju Neverjetnega Spidermana preveč porednih fantov? Se bo ponovil primer, ko je Sam Raimi v tretjem delu svoje vizije o Človeku pajku film uničil s preveč negativci naenkrat?

Režiser Marc Webb zagotavlja, da ne. Že zdaj se namreč pojavljajo skrbi ljubiteljev tega stripovskega junaka, da se bo zgodilo podobno kot v Raimijevem Spidermanu 3, ko so v film vključili preveč negativcev in povzročili preveliko in nefokusirano zmedo. In ker se v vseh napovednikih za Neverjetnega Spidermana 2 poleg glavnega negativca Electra pojavljata še Rhino in oblika Zelenega goblina, so filmoljubi upravičeno zaskrbljeni.

Webb je dejal, da se še kako zaveda tega tveganja in risanja vzporednic z Raimijevim kritiško neuspešnim tretjim delom, a zagotavlja, da bo vpletenost vseh teh zlikovcev v življenje Petra Parkerja upravičena in bo njegov film uspešen.

"Vse izhaja iz pisanja scenarija. Glavni negativec našega filma je Electro. Vsi, ki se pojavijo dodatno, so tako ali drugače vpeti v njegovo zgodbo. Zgodbe vseh se morajo namreč prepletati. Želeli smo ustvariti težke fizične in psihične ovire za vse svoje junake. Za primer vzamem lik Rhina. V filmu bo le štiri minute, a verjemite, da je njegova prisotnost več kot upravičena," je povedal Webb.

Režiser je tudi priznal, da je bil ponovni zagon nove franšize o Spidermanu nora in zelo tvegana ideja. A kot se je po prvem delu izkazalo, zelo uspešna: "Direktorica podjetja Sony Pictures Amy Pascal je k meni pristopila z idejo o še enem Spidermanu. Mislil sem si, da je ideja res nora. A kaj, ko sem bil velik ljubitelj tega junaka in še večji Petra Parkerja. Ravno sem končal snemanje filma 500 dni s Summer in nisem vedel, kaj bo moj naslednji projekt. Filmi, ki jih je o 'spajdiju' posnel Sam Raimi, so bili tako uspešni in pri stripovskih navdušencih tako dobro sprejeti, da sem moral natančno vse skupaj premisliti. Ponudili so mi scenarij, ki mi ni bil všeč. A Amy mi je dejala, da snemanju filma o Človeku pajku preprosto ne moreš reči ne. In imela je prav. Odločitev za režijo prvega dela je bila ena od najboljših v mojem življenju. Da o izvrstni igralski ekipi, ki jo med drugim sestavljajo Andrew Garfield, Emma Stone in Sally Field, ne izgubljam besed. Izkušnja s snemanjem prvega dela je bila neponovljiva ... No, vsaj tako sem mislil, dokler nisem prebral scenarija za drugi del."

Ne spreglejte