Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
12.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pickbox film Hiša iz kart novosti

Petek, 24. 4. 2015, 12.14

6 let, 7 mesecev

Maj na Pickboxu z novimi serijami in filmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uporabniki spletne televizije Pickbox bodo imeli v maju prijetne težave.

Izbor novih serij in filmov je velik, tu pa je še prava znanstvenofantastična poslastica: tretja sezona serije Sirote (Orphan Black), v kateri Sarah in njene sestre - kloni odkrijejo strogo varovano skrivnost vojaškega projekta Castor, kjer nastajajo moški kloni - morilski vojaki z izjemnimi sposobnostmi. Nove epizode Sirot so na voljo ob nedeljah, le 24 ur po premieri, in sicer v rubriki Hotbox, kjer si maja lahko pogledate tudi zadnje epizode premiernih serij Gospa ministrica (Madam Secretary) in Črni seznam (Blacklist).

Pickbox obožuje britanske serije

Vsi, ki kar ne morejo dočakati novega filma o najslavnejšem vohunu v službi Njenega veličanstva, si bodo lahko od maja na Pickboxu ogledali serijo Fleming: Človek, ki je hotel biti Bond. Ian Fleming, avtor romanov o tajnem agentu 007, morda nikoli ne bi postal pisatelj, če si ne bi želel stopiti iz očetove sence, ki je bil pokojni vojni junak, kateremu je pismo v slovo napisal celo Winston Churchill, kar je za Britance zelo pomembno. Preživljal se je kot borzni posrednik in živel kot plejboj, dokler ni na začetku 2. svetovne vojne dobil presenetljivo priložnost, da se izkaže v mornariški obveščevalni službi. Preostanek zgodbe, ki je nabit s pustolovščinami in akcijo ter govori o človeku, ki je ustvaril eno največjih vohunskih ikon moderne literature, Jamesa Bonda, si lahko ogledate le na Pickboxu.

Od 1. maja bo na Pickboxu od mrtvih vstal najslavnejši londonski detektiv Sherlock. Benedict Cumberbatch kot Sherlock v sodobnem Londonu je neverjetno očarljiv in na svoj edinstven način pojasni, kako je uprizoril svojo smrt na koncu druge sezone.

Zadnja sezona serije V Frostovem slogu, ki si jo je ogledalo 10 milijonov Britancev, ki bo prav tako na voljo od 1. maja, je zelo čustvena, saj bomo v njej odkrili nežnejšo plat Frosta, ki se zaljubi v pričo v primeru, ki ga rešuje.

Britanska visoka družba

Malo je tistih, ki vedo, da je Damian Lewis (prejel je zlati globus za glavno vlogo marinca Nicholasa Brodyja v seriji Domovina) pravzaprav rojeni Londončan in da je svojo hollywoodsko kariero začel, ko ga je Spielberg odpeljal z desk Royal Shakespeare Theatra in ga oblekel v vojaško uniformo za potrebe snemanja serije Peščica izbranih (za katero je bil prav tako nominiran za zlati globus). Od maja pa si lahko na Pickboxu ogledate, kako se znajde v kostumski drami Saga o Forsytih. Epska zgodba o treh generacijah družine Forsyt, ki se je vzpenjala po družbeni lestvici na prehodu iz 19. v 20. stoletje, je filmska upodobitev romana nobelovca Johna Galsworthyja. Veličastna, seksi zgodovinska drama z močno igralsko zasedbo je zgodba o ljubosumju, izdaji, prevarah, kaosu in krutih zvezah.

Jeeves in Wooster predstavljata najboljše, kar lahko ponudi britanski humor. Od maja si lahko na Pickboxu ogledate Hugha Lauria in Stephena Frya, ki utelešata legendarna lika, ki ju je ustvaril P.G. Wodehouse v kultni britanski humoristični seriji o Bertieju Woostru in njegovem zvestem butlerju Jeevesu. Neumni Bertie vsake toliko zabrede v nove težave, a mu na pomoč vedno priskoči zvesti in veliko bolj inteligentni butler, ki ga spretno rešuje tudi iz krempljev morebitnih nevest.

Nič brez visoke politike

Če še ne poznate spletk Franka Underwooda, ki ga igra Kevin Spacey, je skrajni čas, da začnete gledati Hišo iz kart, saj bosta prvi dve sezoni 22. maja zapustili Pickboxu. Zato pa maja na Pickbox prihaja nagrajena britanska serija Hiša iz kart, filmska upodobitev romana Michaela Dobbsa, na podlagi katere je nastala istoimenska uspešnica s Kevinom Spaceyjem. To je zgodba o pohlepu, korupciji in neskončni ambiciji pokvarjenega in maščevalnega politika Francisa Urquharta, ki se v treh sezonah neusmiljeno povzpne od predsednika kluba predstavnikov v parlamentu do položaja premierja, ki hoče združiti britansko monarhijo.

Tam spodaj nekje na Novi Zelandiji

Skrivnostno jezero je napeta kriminalna drama oskarjevke Jane Campion in z oskarjem nagrajenega producenta Emila Shermana, ki si jo od maja naprej lahko ogledate na Pickboxu. To je misteriozna zgodba o skrivnostih novozelandskega mesteca z odlično igralsko zasedbo, ki si je prislužila tudi zlati globus. Elisabeth Moss igra neizkušeno detektivko Robin Griffin, ki se spopade s primerom noseče 12-letnice, ki se poskuša utopiti v jezeru in nato izgine...

Od novosti v maju poudarjamo še: Bolt Stara mačka (Old Dogs) Nepremagljiv (Invincible) Mačke iz visoke drucžbe (The Aristocats) Pepelka (Cinderella) Pepelka 2: Sanje se uresničijo (Cinderella II: Dreams Come True (2002) Pepelka 3: Princesa za vedno (Cinderella II: A Twist in Time)

Ne zamudite zadnje priložnosti, da si maja ogledate: Seme življenja (Extant) Pod tančico Charlestona (Reckless) 4400

Foto: Pickbox

Ne spreglejte