Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Madonna

Petek, 1. 7. 2011, 7.22

8 let

Madonnin film premierno okrog oskarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premiera Madonninega režiserskega debija W. E. o ameriški estradnici Wallis Simpson in kralju Edvardu III. bo v času glavne sezone podeljevanja ameriških filmskih nagrad.

Producent Madonninega režiserskega prvenca Harvey Weinstein se je odločil, da bo premiera pevkinega filma v času, ko se v ZDA začne glavna sezona podeljevanja filmskih nagrad. Američani bodo torej film videli decembra, medtem ko bodo oskarje podeljevali 26. februarja. "Madonna v filmu W. E. čudovito prepleta preteklost in sedanjost. Film je zelo inteligenten in v vseh pogledih presenetljiv režijski prvenec. Ker sem zelo ponosen na ta film, sem poskrbel, da bo premiera v zelo ugodni sezoni," je o filmu povedal Harvey Weinstein, ki je lani okrog oskarjev občinstvu predstavil tudi nadvse uspešen Kraljev govor (The King's Speech). Weinstein je skrbel tudi za Zaljubljenega Shakespearja in Angleškega pacienta, oba z oskarji nagrajena filma.

Weinsteinovo zadovoljstvo, o katerem poroča britanski Guardian, z Madonninim filmom pa je v ostrem nasprotju s poročilom britanskega tabloida Daily Mail, ki poroča, da Weinstein ni bil prav zadovoljen z medlim odzivom na projekciji filma v New Yorku. Film namreč preveč poudarja, koliko stvarem se je morala odpovedati Wallis Simpson, da se je leta 1936 lahko poročila z Edvardom, še posebej, koliko je morala prestati, da bi imela otroke, vendar časnik obžaluje, da Madonna zgodbe ni primerno razvila naprej. Po njihovem mnenju vse ostaja na površini.

V filmu W. E. igra Andrea Riseborough Simpsonovo (obe na prvi fotografiji zgoraj), avstralska igralka Abbie Cornish pa moderno Newyorčanko, ki se navduši nad Wallisinim življenjem. Edvarda III. igra James D'Arcy, Jurija V. igra James Fox, Foxov sin Laurence pa Bertieja, ki pozneje postane kralj Jurij VI.

Ne spreglejte