Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2019,
12.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije grozljivka Stephen King Jason Clarke John Lithgow

Sreda, 17. 7. 2019, 12.30

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Mačje pokopališče (Pet Sematary)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Mačje pokopališče | Pet Sematary © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Pet Sematary © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Najnovejša upodobitev slovitega grozljivega romana Stephena Kinga o družini, ki se preseli na podeželje in v gozdu v bližini njihovega novega doma odkrije skrivnostno pokopališče, kjer se dogajajo nepričakovane in strašljive stvari.

ZDA │ 2019 │ 96 min. │ Grozljivka

R: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer │ I: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz

IMDb: 5,9/10 │ Rotten Tomatoes: 57 % │ Uporabniki Googla: 73 %

Zdravnik Louis Creed se z ženo Rachel in dvema otrokoma preseli iz velikega mesta na podeželje. Ko se družina nastani v veliki hiši, kmalu spozna, da se blizu njihovega novega doma, na mestu, kjer je bilo nekoč starodavno grobišče, nahaja pokopališče za domače živali.

Novi fantazijski seriji za fantastično poletje
Trendi Novi fantazijski seriji za fantastično poletje #video

Sosed Jud Crandall jih opozori na bližnjo avtocesto, po kateri ves čas drvijo tovornjaki. Ko njihovo mačko zbije tovornjak, se Louis odloči, da jo bo pokopal na skrivnostnem pokopališču, ki pa zagotovo ni tisto, kar se zdi na prvi pogled. Creedovi kmalu spoznajo, da je včasih smrt boljša …

Fotogalerija
1 / 10

"Najbolj strašljiv roman Stephena Kinga znova oživi v ubijalskem filmu, ki vam bo pognal srh po hrbtenici in vas pripravil do tega, da boste skočili s svojega sedeža. To je stvar nočnih mor." Peter Travers, Rolling Stone

TV-priporočila: Igralske preobrazbe
Trendi Tako slavni in vendarle povsem neprepoznavni

"Ta remake, ki so ga posneli 30 let po izvirni filmski priredbi iz leta 1989, je učinkovito vznemirjajoč, saj se osredotoča na like in njihova razumljiva čustva, ne pa na očitno nasilje in posebne učinke." Jeffrey M. Anderson, Common Sense Media

Napovednik filma Mačje pokopališče:

Zanimivosti:

  • To je druga upodobitev istoimenskega romana Stephena Kinga iz leta 1983. Prvo je leta 1989 po Kingovem scenariju režirala Mary Lambert, tri leta pozneje pa je ta posnela še manj uspešno nadaljevanje.
  • Mačje pokopališče | Foto: Idejo za zgodbo je mojster grozljivk Stephen King dobil, ko je mačka njegove hčerke poginila na avtocesti blizu njihovega doma.
    Mačkino ime Smuckey se v romanu pojavi na grobu na pokopališču.
  • King je v pogovoru ob izidu izvirnega Mačjega pokopališča dejal, da je med vsemi njegovimi romani prav ta tisti, ki ga je resnično prestrašil.
  • V filmu nastopa maček, poimenovan Leo. Ta je poginil 30. maja 2019, le nekaj tednov po premieri filma. Novico o njegovi smrti je sporočil živalski trener Kirk Jarrett, ki je mačka po snemanju tudi posvojil.
    Mačje pokopališče | Foto: Jarrett je na mačkovem profilu na Instagram zapisal: "Z veliko žalostjo vam sporočamo, da je Leo poginil. Človeška in živalska družina ga bo za vedno pogrešala. Naj njegova zvezda za vedno močno sveti."
  • V tej različici mačka Churcha odkrijejo mrtvega na noč čarovnic, medtem ko je v romanu in v izvirniku iz leta 1989 Church poginil na zahvalni dan.
  • John Lithgow (Jud Crandall) in Jason Clarke (dr. Louis Creed) sta igrala v filmih iz franšize Planet opic – prvi v Vzponu planeta opic (2011), drugi pa v Zori planeta opic (2014).
  • Mačje pokopališče | Foto: Amy Seimetz je bila izbrana za vlogo Rachel po zaslugi njenega igralskega nastopa v ZF-grozljivki Osmi potnik: Zaveza (2017).
  • Andy Muschietti, režiser najnovejše priredbe Kingovega romana Tisto (2017), je izrazil zanimanje tudi za režijo tega filma, a so producenti to nalogo nazadnje zaupali Kevinu Kölschu in Dennisu Widmyerju.
    Omenjeni dvojec je skupaj režiral že triler Absence (2009), grozljivko Starry Eyes (2014) in segment antologijske grozljivke Holidays (2016), poimenovan Valentinovo.
Julij na HBO
Trendi Julij na HBO: vrnitev Dekline zgodbe in Russel Crowe kot ustanovitelj programa Fox News

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Srečen smrtni dan 2
Trendi Srečen smrtni dan 2 (Happy Death Day 2U)
Noč čarovnic (2018)
Trendi Noč čarovnic (Halloween)
Zbeži!
Trendi Zbeži! (Get Out)
Ne spreglejte