Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
14.12

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

12 let suženj

Torek, 14. 1. 2014, 14.12

7 let, 11 mesecev

Lupita Nyong'o, najnovejša ljubljenka Hollywooda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V enem najbolj razvpitih filmov te sezone 12 let suženj vidno vlogo odigra Lupita Nyong'o, ki nas je očarala tudi z okusom za modo.

Spoznajte dekle, o kateri zadnje tedne govori Hollywood. Lupita Nyong'o je Mehičanka, njeni starši in družina sicer prihajajo iz Kenije. Njen oče, profesor, je tik pred Lupitinim rojstvom gostoval na eni od univerz, kamor ga je spremljala tudi noseča žena. Njena družina v Keniji velja za eno najbolj znanih, njena sestrična Isis Nyong'o pa je po Forbesovi lestvici ena najvplivnejših Afričank.

A Lupita je zašla v povsem druge, nepolitične vode. Študirala je film in gledališče na univerzi v Hampshiru in kot članica ekipe sodelovala pri snemanju različnih filmov, med drugim pri uspešnici Zvesti vrtnar, nato pa delovala kot igralka, scenaristka in režiserka pri različnih projektih. Leta 2008 se je vrnila v Kenijo in tam posnela televizijsko serijo Shuga, z dokumentarcem o kenijskih albinih pa gostovala na festivalih po vsem svetu.

Študij je nadaljevala na Yalu, razgibana kariera pa jo je privedla do prve mednarodno prepoznane vloge v enem glavnih kandidatov za letošnjega oskarja, filmu 12 let suženj, v katerem igra ob Bradu Pittu in Michaelu Fassbenderju.

Za žensko stransko vlogo v filmu je bila nominirana tudi na nedavnih Zlatih globusih, morda pa se ji obeta tudi oskarjevska nominacija – te bodo znane v četrtek, 16. januarja. Nanjo pozorni tudni modni poznavalci Kratkolasa lepotica je vzbudila tudi pozornost modne industrije. Modna hiša Miu Miu jo je tako izbrala za enega svojih obrazov letošnje poletne kampanje, naklonjeni pa so ji tudi modni kritiki, ki z navdušenjem spremljajo njene sprehode po rdeči preprogi. "Da me imajo za modno zvezdo, je čudovito," je o svojem modnem vplivu za USA Today povedala 30-letna Lupita. "Vsekakor je to bonus. A to ni bilo v mojem načrtu, ko sem začenjala svojo kariero."

Najnovejšo ljubljenko Hollywooda si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Ne spreglejte