Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2008,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 15. 10. 2008, 19.03

8 let

Letošnja gorenjska gazela je podjetje Mimo vrste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najhitreje rastoče podjetje v gorenjski regiji in šesti finalist izbora za naziv zlata gazela 2008 je podjetje Mimovrste, ki razvija spletne rešitve in opravlja storitve e-trgovine.

Med nominirance sta se uvrstila še Gorenjska borzno-posredniška družba in podjetje Janus Trade. "Po dveh mesecih smo se veselili prvih desetih naročil" Spletna trgovina Mimovrste je nastala leta 2002, so sporočili iz časopisne družbe Dnevnik, ki organizira izbor. "Spomnim se, kako smo bili po dveh mesecih veseli prvih desetih naročil, zdaj pa jih na mesec dobimo po tisočkrat več," je dejal direktor podjetja Jugoslav Petkovič.

"Kadri so izjemno pomembni" Po njegovem mnenju je njihova prednost v primerjavi s trgovci, ki so internet izrabili le kot še eno priložnost, da izhajajo iz programske hiše in so vse vložili v razvoj. Podjetje zaposluje 40 delavcev. Kadri so za direktorja izjemno pomembni - vsaka sreda je namenjena izobraževanju, vsak zaposleni pa ima na razpolago še določena sredstva za izobraževanje.

Letošnja generacija gorenjskih gazel je lani ustvarila 487 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je četrtina več kot lanskih 100 gorenjskih gazel. Od leta 2002 do leta 2007 je 100 najbolj dinamično rastočih gorenjskih podjetij ustvarilo 1619 delovnih mest in za 3,8-krat povečale vrednost prodaje.

Šest finalistov Razglasitev zlate gazele 2008 bo 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Za zlato, srebrno in bronasto gazelo se bo potegovalo šest regijskih zmagovalcev: dolenjsko-posavska gazela Rem, gazela osrednje Slovenije Blažič, robni trakovi, savinjsko-zasavska gazela Monting SK, primorsko-notranjska gazela Instrumentation Technologies, dravsko-pomurska gazela Gratel in gorenjska gazela Mimovrste.

Ne spreglejte