Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 9. 2008,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 18. 9. 2008, 15.41

8 let

Letošnja gazela osrednje Slovenije je podjetje Blažič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najhitreje rastoče podjetje v osrednjeslovenski regiji in drugi finalist izbora za naziv zlata gazela 2008 je podjetje Blažič iz Ljubljane.

Podjetje Blažič je specializirano za proizvodnjo robnih trakov. Med nominiranci sta bili še Kranjska investicijska družba ter Stillmark z mrežo trgovin L'Occitane po Sloveniji in na Hrvaškem. Prvi v Sloveniji izdeloval robne trakove Kot so danes sporočili iz časopisne družbe Dnevnik, ki organizira izbor, se je direktor in lastnik danes nagrajenega podjetja Franc Blažič kot prvi v Sloveniji lotil izdelovanja robnih trakov. Družba v domačem podjetju ter v podružnicah v Mariboru, Murski Soboti, Črnomlju, Zagrebu in v Sarajevu zaposluje 104 ljudi. Podjetje prodaja tudi na tujih trgih, in sicer v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Ukrajini in Veliki Britaniji, nedavno pa je končalo gradnjo povsem novih prostorov. Franc Blažič je po pisanju revije Manager 90. najbogatejši Slovenec.

Nagrajajo dinamična, hitro rastoča in uspešna podjetja Namen projekta Gazela je nagraditi dinamična, hitro rastoča in uspešna podjetja. Kot so navedli organizatorji izbora, je 100 najhitreje rastočih podjetij iz osrednje Slovenije prodajo v petletnem obdobju (od leta 2002 do 2007) povečalo za 7,6-krat. V petih letih so gazele ustvarile 1540 novih delovnih mest in lani dosegle povprečno dodano vrednost 69.352 evrov na zaposlenega.

Letošnje gazele so manjše Osrednjeslovenske gazele, ki so se uvrstile na letošnjo lestvico najhitreje rastočih, so bile v primerjavi z lansko generacijo manjše. Povprečna prodaja podjetja na letošnji lestvici je v letu 2007 znašala 8,36 milijona evrov, lani pa 9,21 milijona evrov, so dodali.

Zlata gazela bo razglašena 22. oktobra Izbor najuspešnejših regijskih podjetij se je začel 11. septembra z izborom dolenjsko-posavske gazele, kar je postalo podjetje Rem iz Trebnjega. Izbor se bo po današnji podelitvi nagrade nadaljeval 25. septembra z razglasitvijo savinjsko-zasavske gazele. Primorsko-notranjska gazela bo znana 2. oktobra, dravsko-pomurska 9. oktobra in gorenjska gazela 15. oktobra. Razglasitev zlate gazele 2008 bo 22. oktobra v Ljubljani.

Ne spreglejte