Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2011,
10.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 15. 11. 2011, 10.58

7 let, 12 mesecev

Lego osvaja Hollywood

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Igrače so dober vir navdiha za filme. Po Transformerjih, Action Manu in Cluedu prihaja še film Lego. Warner Bros je namreč prižgal zeleno luč za film z legokockami, ki ga načrtuje že od leta 2008.

Transformers, GI: Joe (Action Man) in Cluedo sta med bolj priljubljenimi otroškimi igricami in igračami, ki jih je Hollywood nedavno priredil za veliko platno. Videti je, da bo film z delovnim naslovom Lego: the Movice zadnji na poti v kinodvorane, potem ko je Warner Bros prižgal zeleno luč dolgoletnim načrtom.

Film je opisan kot družinska akcijska pustolovščina, ki jo bodo posneli s kombinacijo računalniško obdelane slike in tehnike "live-action". V posadki projekta so za zdaj Phil Lord in Christopher Miller, scenarista in režiserja filma Oblačno z mesnimi kroglicami (Cloudy With a Chance of Meatballs'), ter Chris McKay, ki je sodeloval pri animirani seriji Robot Chicken. Vse kaže, da ga bodo posneli v Avstraliji, kot piše Variety, naj bi v kinematografe prišel leta 2014.

Ideja za film z legokockami se je pri Warnerju porodila že leta 2008, vendar je danska tovarna igrač močno ščitila svoj izdelek. Ogrela se je šele, ko je postalo očitno, da gre za družinsko usmerjen film, ki vsebuje vse ključne vrednote zabave, ustvarjanja in neomejene domišljije. Za animacijo bo poskrbela avstralska hiša Animal Logic, ki je sodelovala tudi pri Veselih nogicah in prihajajočem nadaljevanju.

Družbo Lego System of Play so ustanovlili leta 1955, vendar je zaslovela šele s slavnimi kockami leta 1958. Kocke so že dvakrat dobile naziv igrača stoletja. Vsako sekundo prodajo sedem kompletov legokock.

Poleg Transformerjev in GI Joeja bodo priredbo za film doživeli tudi He-Man, Monopoly, Candyland, Battleship, Stretch Armstrong, View-Master, Max Steel in Hot Wheels. Med njimi bo prvi, in sicer maja prihodnje leto, prikazan Battleship režiserja Petra Berga z Liamom Neesonom, Taylorjem Kitschem, Alexandrom Skarsgårdom in Rihanno. Monopoly naj bi režiral Ridley Scott.

Ne spreglejte