Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2018,
12.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

zgodovina dramska serija Epic Drama TV Telekoma Slovenije

Sreda, 31. 10. 2018, 12.35

4 leta, 6 mesecev

November na Epic Drama

Krstna plovba Podmornice in slovo Pocestnic #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
November na Epic Drama | Miniserija Podmornica je zgodba o odločitvah in preživetju, saj raziskuje čustveno stisko življenja med drugo svetovno vojno in kruto realnost te brezčutne vojne. | Foto Sonar Entertainment

Miniserija Podmornica je zgodba o odločitvah in preživetju, saj raziskuje čustveno stisko življenja med drugo svetovno vojno in kruto realnost te brezčutne vojne.

Foto: Sonar Entertainment

Na TV-programu Epic Drama domujejo najboljše in najbolj epske zgodovinske dramske serije. Preverite, katere vrhunske vsebine bomo na njem lahko spremljali novembra.

HBO Genialna prijateljica
Trendi Ko najboljša prijateljica izgine brez sledu #video
Podmornica

Premierno od ponedeljka, 26. novembra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: Sonar Entertainment

 | Foto: Premierno od ponedeljka, 26. novembra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: Sonar Entertainment

Ta miniserija služi kot nadaljevanje zgodbe izredno uspešnega filma z enakim naslovom iz leta 1981. Dogajanje v filmu se zaključi v decembru 1941, miniserija pa nadaljuje zgodbo v letu 1942. Podlaga za obe deli je roman Lotharja-Güntherja Buchheima iz leta 1973, serija pa poleg tega črpa navdih tudi v Buchheimovem nadaljevanju z naslovom Die Festung.

November na Epic Drama | Foto: Jesen 1942 v okupirani Franciji: podmornica U-612 je pripravljena na krstno plovbo. Z mlado posadko in novim kapitanom Klausom Hoffmannom se podaja v čedalje bolj brutalno vojno.

Štirideset mladeničev se poda na misijo v utesnjenih in klavstrofobičnih pogojih življenja pod morsko gladino, pri čemer so njihove osebnosti preizkušane do skrajnih meja, saj napetost narašča, vezi zvestobe pa se krhajo.

V pristanišču La Rochelle se medtem podre svet Simoni Strasser, ki je zaradi nevarnega razmerja in prepovedane ljubezni razpeta med svojo zvestobo do Nemčije in odporniki.

Posledično se zamaje njena vera v proces. Ali je lahko vse, kar je imela za resnico, dejansko laž?

TV-priporočila: Noč čarovnic
Trendi Ultimativen izbor grozljivk za noč čarovnic #foto #video
Govornica

November na Epic Drama | Foto:

Glavna igralka Marie Gillain je požela številna priznanja za svoje delo v filmih Le affinità elettive, Marie in L'appât. Osvojila je tudi nagrado Romy Schneider, ki jo vsako leto podelijo mladi in perspektivni igralki v francoski filmski industriji.

November na Epic Drama | Foto: Francija, 60. leta prejšnjega stoletja. Slavna televizijska voditeljica Christine velja za popolno sliko povojne francoske ženske, saj nadvse učinkovito usklajuje družinsko in poklicno življenje. Toda ko se neki večer pripravlja na začetek oddaje, je skrivnostno napadena.

Ta zaščitena ikona malih zaslonov nenadoma postane ranljiva preganjana ženska. Soočena z neznanim sovražnikom, se mora s široko odprtimi očmi boriti za svoje življenje, družino in svobodo.

Christine se mora spopasti s konflikti, prevarami in političnimi igricami, njena usoda pa bo simbolična za napredek žensk v 60. letih prejšnjega stoletja, in to v primežu industrije, v kateri vladata moč in vpliv.

November na Viasat History
Trendi Bliža se 100. obletnica konca velike vojne #foto
Frankie Drake

Premierno ob delavnikih, od 5. novembra. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 11 x 60 min. │ Foto: ITV Global

 | Foto: Premierno ob delavnikih, od 5. novembra. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 11 x 60 min. │ Foto: ITV Global

Serija je nedavno prejela nagrado Sandi Ross za prizadevanja na področju enakosti spolov, raznolikosti in inkluzivnosti na filmskih zaslonih. Komisija za podeljevanje nagrade je izrazila posebno pohvalo za izjemne ženske nastope in raznoliko pripovedovanje zgodbe.

November na Epic Drama | Foto: Dogajanje je postavljeno v Toronto v 20. leta, kjer edini ženski zasebni detektivki v mestu rešujeta primere, ki se jim je policija odrekla. V času sprememb in velikih upov je spol njuna največja prednost v boju proti pričakovanjem in družbenim normam.

Drakovi zasebni detektivki raziskujeta primere, ki se dotikajo vseh sfer življenja v Torontu; od cerkvenih zborov, lepotnih salonov in zgodnje kinematografske scene do domov in zasebnih zabav mestne elite.

Frankiejin in Trudyjin neukrotljiv smisel za avanturo ju znova in znova vodi v različne težave, a jima vselej uspe najti rešitev.

Sta namreč novi detektivki v novem svetu, toda ali je ta svet pripravljen nanju?

November na Viasat Nature
Trendi Noro življenje v družbi živali #foto
Pocestnice

Sklepni del v ponedeljek, 19. oktobra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: ITV Global

 | Foto: Sklepni del v ponedeljek, 19. oktobra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: ITV Global

Druga sezona serije Pocestnice je požela hvalospeve, na spletni strani Rotten Tomatoes pa jo je pozitivno ocenilo kar 95 odstotkov kritikov. V tej sezoni spoznamo damo Isabello Fitz, ki jo igra Liv Tyler, znana po nepozabnih vlogah v uspešnicah Gospodar prstanov in Armagedon.

November na Epic Drama | Foto: Presunljiva drama, postavljena v živahen kozmopolitski London 18. stoletja, ponuja drzen pogled na najbolj dragoceno poslovno dejavnost v mestu – seks.

Provokativna serija se po navdihu zgodb resničnih žensk in moških, ki jih obkrožajo, osredotoča na mogočno Margaret Wells, ki ima težave pri usklajevanju vloge matere in lastnice bordela, ter njeno neusmiljeno rivalko Lydio Quigley.

V tej sezoni se jima pridruži tudi cenjena igralka Liv Tyler v vlogi dame Isabelle Fitz, ženske z eleganco, denarjem in visokim družbenim položajem – vsem, za kar se tako obupno potegujeta Margaret in Lydia.

Katera od njiju si bo izborila njeno naklonjenost?

November na Viasat Explore
Trendi Lov na sladkovodno ribo, ki ji diši človeško meso #foto

Program Epic Drama je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 251, program Epic Drama HD pa na programskem mestu 252.*

Prvi je vključen v programski opciji STANDARD in MEGA HD, drugi v programsko opcijo MEGA HD, oba programa pa omogočata funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Epic Drama.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte