Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
8.14

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

komedija ljubezen ljubezen uspešnica zaslužek

Petek, 18. 1. 2013, 8.14

6 mesecev

Kristen Stewart in Robert Pattinson največja zaslužkarja med romantičnimi pari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko sta v zadnjih treh letih na blagajnah ameriških kinematografov zaslužila 874 milijonov evrov, sta postala najbolj dobičkonosni filmski par.

Kot poroča Forbes, sta zvezdi sage Somrak, Kristen Stewart in Robert Pattinson, postala najbolj dobičkonosen filmski par zadnjih treh let. "Način, na katerega so se gledalci navezali na te filme, dokazuje, da je na njih nekaj posebnega," je povedala Forbesova predstavnica Dorothy Pomerantz. "Film so nekonvencionalni, obenem pa je k zaslužku pripomoglo tudi to, da sta par v resničnem življenju."

K zanimanju za par naj bi pripomogla razburkanost njunega odnosa: razšla sta se po njeni aferi s poročenim režiserjem filma Sneguljčica in lovec, Rupertom Sandersom, pobotala pa naj bi se pred premiero zadnjega dela sage Somrak.

Forbes je lestvico desetih najbolj dobičkonosnih filmskih parov sestavil tako, da je upošteval čez lužo najbolj dobičkonosne romantične filme zadnjih treh let, nato pa pri vsakem paru upošteval še številko, ki ga je ta zaslužil na blagajnah ameriških kinematografov. Na ta način so pri Pattinsonu in Kristen Stewart v poštev prišli vsi trije zadnji deli Sage Somrak.

Channing Tatum, ki ga je revija People proglasila za najbolj seksi moškega leta 2012, se je skupaj z Rachel McAdams s filmom Zaobljuba ljubezni uvrstil na drugo mesto – film je čez lužo zaslužil dobrih 93 milijonov evrov.

Tretje mesto je s 77 milijoni pripadlo Jennifer Aniston in Adamu Sandlerju s filmom Moja neprava žena.

Pattinson in Tatum sta se na lestvici znašla celo dvakrat. Na desetem mestu se namreč s 44 milijoni nahajata Pattinson in Reese Witherspoon s filmom Voda za slone, na šestem pa s skoraj 60 milijoni Tatum in Amanda Seyfried s filmom Dear John.

Četrto mesto je pripadlo Sarah Jessici Parker in Chrisu Nothu oziroma Carrie Bradshaw in Živini iz nadaljevanja filma Seks v mestu, peto pa Julianne Moore in Stevu Carellu s filmom Ta nora ljubezen.

Sedmo mesto sta z romantično komedijo Gola zabava zasedla Ashton Kutcher in Natalie Portman, osmo pa Liam Hemsworth in Miley Cyrus s filmom Poslednja pesem. Zadnji par, ki se je na snemanju tega filma spoznal, je svoj odnos prenesel za kamere, danes pa je celo zaročen.

Na lestvici desetih najbolj dobičkonosnih romantičnih filmskih parov sta s filmom Talisman tudi Zac Efron in Taylor Schilling.

Ne spreglejte