Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2012,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 15. 3. 2012, 9.48

8 let

Konec serije zaradi smrti konja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriška televizijska mreža HBO je prekinila snemanje razkošne TV-drame o konjskih dirkah Luck, potem ko se je na snemanju smrtno ponesrečil že tretji konj.

Nesreča se je zgodila med snemanjem druge sezone televizijske serije Luck, v kateri igrata Dustin Hoffman in Nick Nolte. HBO je sporočila, da jim je nesreča strla srce in so prekinili snemanje serije Luck, ki jo producirata Michael Mann in David Milch.

Luck razkriva mračno stran ameriških konjskih dirk, oskarjevec Hoffman pa igra nekdanjega obsojenca, ki poskuša pridobiti nadzor nad dirkališčem in vpeljati igre na srečo. Serija je v ZDA debitirala januarja, zadnja epizoda serije pa bo na sporedu 25. marca.

Dan po tem, ko so morali prekiniti snemanje zaradi uradne preiskave smrti konja, so se odločili za prekinitev snemanja celotne serije.

"Čeprav smo upoštevali vse varnostne standarde, se nesreče na žalost dogajajo in ne moremo zagotavljati, da se v prihodnje ne bodo. Zato smo sprejeli to težko odločitev," so sporočili z HBO. V torek je ameriška zveza za preprečevanje zlorabe otrok in živali American Humane Association (AHA) izdala nalog za prekinitev snemanja in uvedbo temeljite preiskave.

Po HBO-jevih besedah je konj utrpel hudo poškodbo glave, ko ga je skrbnik peljal v hlev, konja pa se je dvignil in padel nazaj. Konja so uspavali na dirkalni stezi v kalifornijski Arcadiji, kjer so snemali Luck. Konja je, kot zahtevajo predpisi, pred začetkom delovnega dne pregledal tudi veterinar kalifornijskega združenja za dirkalne konje. Podobne nesreče se dogajajo vsako leto in so bolj pogoste, kot ljudje menijo. Že med snemanjem prve sezone leta 2010 in 2011 sta se med snemanjem dirkalnih prizorov poškodovala dva konja, ki so ju tudi morali uspavati. Takrat je AHA po smrti drugega konja zahtevala prekinitev snemanja, ki se je nadaljevalo februarja, ko so uvedli nove varnostne ukrepe.

Čeprav je AHA, ki nadzoruje vse hollywoodske produkcije, ugotovila, da se zadnja nesreča ni zgodila med snemanjem ali tekmovanjem, je izdala zahtevo, da prekinejo vsa snemanja, v katera so vključeni konji.

Prvi dve nesreči sta vzbudili tudi pozornost organizacije Peta, ki meni, da so varnostne zahteve očitno neprimerne.

Ne spreglejte