Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 6. 2014,
8.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bled Film Festival BFF Noah Charney

Torek, 3. 6. 2014, 8.16

7 let, 12 mesecev

Komu bo zvonil zvon želja? (foto, video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predstavljamo vam osem neodvisnih igranih celovečercev iz devetih držav in s štirih celin, ki se bodo na prvi izdaji blejskega filmskega festivala potegovali za nagrado zvon želja.

Iskanje zeber (Scouting for Zebras)

Država: Belgija, Francija Režija: Benoît Mariage Scenarij: Benoît Mariage Igrajo: Benoit Poelvoorde, Marc Zinga, Tatiana Rojo, Tom Audenaert

Zgodba: José je nogometni agent. Njegova posebnost je iskanje obetavnih afriških nogometašev. Ko odkrije Yaya, ga odpelje v Belgijo, da bi iz njega naredil vrhunskega igralca, vendar vse ne gre po načrtih.

28 (28)

Država: Šrilanka Režija: Prasanna Jayakody Scenarij: Prasanna Jayakody Igrajo: Semini Iddamalgoda, Sarath Kothalawala, Rukmal Nirosh

Zgodba: Po šokantnem odkritju, da so v mestu posilili in umorili njegovo ženo, se Abasiri odpravi na čudaško popotovanje z njeno krsto. Na poti skozi presunljivo lepe gorske postojanke proti domači vasi ga spremljajo neprijetne govorice o umorjeni Suddhi, ki se bliskovito širijo. V zadnjem delu tega poetičnega potopisa mrtva Suddhi sooči vaščane z njihovo neprizanesljivo hinavščino in pomanjkljivostmi.

Kidon (Kidon)

Država: Izrael Režija: Emmanuel Naccache Scenarij: Emmanuel Naccache Igrajo: Tomer Sisley, Lionel Abelanski, Kev Adams, Bar Refaeli

Zgodba: 18. februar 2010, Tel Aviv. Jutranji časopisi so polni fotografij domnevnih agentov Mosada, ki so jih varnostne kamere ujele med atentatom na Mahmuda al Mabhouha v Dubaju. Še najbolj presenečeni pa so v vodstvu Mosada, saj edini vedo, da posneti atentatorji, trije moški in ženska, niso njihovi agentje.

Beli aligator (White Alligator)

Država: ZDA Režija: Raquel Almazan Scenarij: Vivana Leo Igrajo: Viviana Leo, Alexis Brandt, Alexis Suarez, Stuart LutH

Zgodba: Portoriška televizijska mreža mlado igralko nagradi z resničnostnim šovom, v katerem ji sledijo v New York. Tam poskuša uspeti kot igralka, njena edina ovira pa je, da je njena koža, kljub latinskoameriškim koreninam, bela. Naleti na svojevrstni rasizem, proti kateremu se mora boriti, ali pa spremeniti sebe, da ga premaga.

Oddelek za promet (Traffic Department)

Država: Poljska Režija: Wojciech Smarzowski Scenarij: Wojciech Smarzowski Igrajo: Bartlomiej Topa, Aradiusz Jakubik, Juli Kijowska

Zgodba: Varšavska prometna policija svoje dejavnosti, strokovne, družabne in nezakonite, beleži s pomočjo kamer na pametnih telefonih. Eden od policistov med preverjanjem ugotovi, da ga njegova žena vara, zato se do onemoglosti napije. Ko se ozavesti, ugotovi, da je ljubimec njegove žene umorjen. Postane glavni osumljenec, ob tem pa niti sam ni prepričan v svojo nedolžnost.

Temna dolina (The Dark Valley)

Država: Avstrija/Nemčija Režija: Andreas Prochaska Scenarij: Andreas Prochaska, Martin Ambrosch Igrajo: Sam Riley, Tobias Moretti

Zgodba: Tujec iz Amerike prijezdi v osamljeno vasico v avstrijskih Alpah v 19. stoletju. Vasico vodijo sinovi nepokretnega starca, ki v vasi vlada kot fevdalni gospodar. Tujec trdi, da je fotograf, vendar se zdi, da skriva nekaj več. Ko začnejo sinovi eden za drugim izginjati ali umirati, tujec postane prvi osumljenec. Da bi se maščeval za skrivnostno krivico, ki se je pred desetletji zgodila njegovi materi v vasi, se mora soočiti z vladajočo družino.

Riba in mačka (Fish & Cat)

Država: Iran Režija: Shahram Mokri Scenarij: Shahram Mokri Igrajo: Abed Abest, Mona Ahmadi, Ainaz Azarhoush

Zgodba: Skupina študentov se na oddaljeni obali velikega jezera zbere na vsakoletnem festivalu spuščanja zmajev. Ne zavedajo se, da trije lokalni kuharji za njih pripravljajo nekaj zloveščega.

Pred mojimi očmi (Before My Eyes)

Država: Indija Režija: Rajat Kapoor Scenarij: Rajat Kapoor Igrajo: Naresh Gosain, Rajat Kapoor, Sanjay Mishra, Maya Sarao

Zgodba: Film je zgodba o Bauji, patriarhu indijske družine srednjega razreda. Po dramatičnem dogodku, ko je verjel govoricam in ne izpovedi svoje hčerke, se odloči, da bo od zdaj verjel in zaupal samo svojim osebnim izkušnjam in nikoli več besedam drugih.

Ne spreglejte