Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
9.23

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije DKino komedija Monty Python AMC

Petek, 22. 3. 2019, 9.23

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Komični poslastici skupine Monty Python za zabaven petkov večer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sveti gral in Brianovo življenje na programu AMC | Skupino Monty Python so sestavljali leta 1989 umrli Graham Chapman, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, John Cleese in na fotografiji manjkajoči Terry Gilliam. Film Monty Python in Sveti gral sta režirala oba Terryja, pri Brianovem življenju pa je na režijskem stolčku sedel samo Terry Gilliam.

Skupino Monty Python so sestavljali leta 1989 umrli Graham Chapman, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, John Cleese in na fotografiji manjkajoči Terry Gilliam. Film Monty Python in Sveti gral sta režirala oba Terryja, pri Brianovem življenju pa je na režijskem stolčku sedel samo Terry Gilliam.

V petek, 22. 3., si boste na programu AMC lahko ogledali kultna filma britanske nadrealistične komične skupine Monty Python, ki se redno uvrščata na vrh seznamov najboljših komedij vseh časov – Monty Python in Sveti gral ter Brianovo življenje.

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce
Monty Python in Sveti gral (Monty Python and the Holy Grail, 1975)

Ocena IMDb: 8,2/10 │ Rotten Tomatoes: 97 % │ Uporabniki Googla: 94 %


Sveti gral in Brianovo življenje na programu AMC | Foto: Ko se kralj Artur v desetem stoletju odpravi na angleško podeželje poiskat viteze, ki bi se mu pridružili ob okrogli mizi v Camelotu, se zgodovina na komičen način obrne na glavo. Zgodba zase je že iskanje mož, ki se po zabavi v Camelotu v velikem številu odločijo grad zapustiti.

Ustavi jih šele bog in jim zada nalogo – najti morajo sveti gral. Ko se po nizu ločenih pustolovščin vitezi ponovno zberejo, se morajo spopasti s čarovnikom, ki sliši na ime Tim, morilskimi zajci in učnimi urami v uporabi svetih ročnih bomb.

Tisto, kar na koncu konča njihov podvig, pa je posredovanje policije – preobrat, ki nas v filmu druščine Monty Python ne bi smel presenetiti. • V petek, 22. 3., ob 18.55 na AMC.
Evropske serije v videoteki Pickbox
Trendi Sedem evropskih serij, ki si zaslužijo vašo pozornost
Brianovo življenje (Life Of Brian, 1979)

Ocena IMDb: 8,1/10 │ Rotten Tomatoes: 95 % │ Uporabniki Googla: 92 %


Sveti gral in Brianovo življenje na programu AMC | Foto: To je zgodba o Brianu iz Nazareta, rojenem istega dne kot Jezus, ki se poda na povsem drugačno življenjsko pot, ta pa pripelje do enakega konca.

Brian se pridruži skupini političnih upornikov, ki si želi iz Judeje pregnati Rimljane. Enega svojih svetlejših trenutkov doživi, ko mu uspe jeruzalemski mestni zid popisati s političnimi krilaticami.

Čeprav gibanje ni ravno učinkovito, Brian kljub temu postane prerok s svojimi zvestimi privrženci. To hkrati zapečati njegovo usodo in mu občutno skrajša življenje. • V petek, 22. 3., ob 20.30 na AMC.

Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice
Program AMC je na televiziji Telekoma Slovenije na programskih mestih 232 in 264 (HD) ter omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Sveti gral in Brianovo življenje na programu AMC | Foto:

Ne spreglejte