Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
12.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liam Neeson

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 12.56

7 let, 12 mesecev

Koga ugrabijo v filmu Ugrabljena 3?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Akcijska uspešnica, ki je irskega igralca Liama Neesona uvrstila med najbolj iskane svetovne filmske zvezde, se vrača v svoji tretji izdaji. Pripravite se na film Ugrabljena 3 (Taken 3).

Liam Neeson se vrača kot nekdanji specialni agent Bryan Mills, ki je po krivem obtožen neusmiljenega umora svoje nekdanje žene, zaradi katerega ga iščejo in lovijo. Uporabiti mora vse svoje profesionalne veščine, da bi izsledil pravega morilca in opral svoje ime ter zaščitil edino osebo, ki je zanj pomembna – svojo hčer.

Vprašanje ostaja - koga ugrabijo v filmu Ugrabljena 3? Odgovor na vprašanje boste zvedeli 8. januarja, ko bo slovenska premiera filma.

Koristno boksarsko znanje

Za izjemno priljubljenost svojih filmskih junakov se lahko zahvali tudi športnemu videzu in športni nadarjenosti, ne nazadnje je bil v mladosti amaterski boksar. Zelo rad sam posname kakšen akcijski prizor, še posebej pretepe z golimi pestmi. Že 15 filmov pa je posnel s svojim dvojnikom Markom Vanselowom, s katerim sta postala že dobra prijatelja. Za svojo telesno pripravljenost skrbi vsak dan, obožuje tek, vadbo z utežmi, jogo in fitnes.

Seveda pa niso samo mišice tiste, ki so prepričale režiserje akcijskih filmov, Liama Neesona namreč odlikuje tudi resnost, saj so bili komercialno in kritiško zelo uspešni tudi resni filmi, kot sta Michael Collins in Schindlerjev seznam (Schindler's List), za katerega je bil tudi nominiran za oskarja za glavno moško vlogo.

Najbolj iskan hollywoodski akcijski igralec

Od trenutka, ko je leta 2008 svojo pot po svetovnih kinematografih začel prvi del akcijske uspešnice Ugrabljena (Taken), je postal klasika med akcijskimi kriminalnimi trilerji, Liam Neeson pa spet eden najbolj iskanih filmskih igralcev.

Kot po tekočem traku je začel dobivati ponudbe za vloge v največjih hollywoodskih uspešnicah. Naslednje leto je tako zaigral Zevsa v izjemno uspešnem Spopadu titanov (The Clash of the Titans), igral je v erotičnem trilerju Chloe in spet posodil svoj glas Aslanu v filmu Zgodbe iz Narnije: Potovanje Potepuške zarje. Sledili so filmi Neznano (Unknown), ki delno spominja na film Ugrabljena, s tem da je dogajanje postavljeno v Berlin, Preživetje (The Grey) in ena večjih decembrskih uspešnic – romantična komedija Pravzaprav ljubezen (Love Actually). Leta 2012 smo ga gledali v zadnjem delu trilogije Vitez teme (The Dark Knight), v filmu Vzpon Viteza teme (The Dark Knight Rises), med bolj uspešnimi lanskimi filmi pa sta bili animirana komedija Lego film, v kateri je igral Slabega oziroma Dobrega kifeljca, in akcijska kriminalka Sprehod med nagrobniki (A Walk Among the Tombstones), kjer je zaigral zagrenjenega detektiva Matta Scudderja.

Od prvega filma Ugrabljena, ki je v blagajne kinodvoran po vsem svetu prinesel 226 milijonov dolarjev dobička, Liam Neeson velja za akcijskega junaka številka ena, in to kljub svojim ne ravno rosnim 62 letom. "Hollywood me od takrat dalje vidi drugače in začeli so mi pošiljati akcijske scenarije. Star sem 62 let in to mi je zelo všeč," je povedal za časnik Daily Mail.

Ne spreglejte