Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 2. 2018,
14.07

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Kit Harington Dubrovnik

Četrtek, 8. 2. 2018, 14.07

6 let, 2 meseca

Kit Harington v Dubrovniku snema zadnjo sezono Igre prestolov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Kit Harington | Foto Reuters

Foto: Reuters

Priljubljeni angleški igralec Kit Harington je prispel v Dubrovnik na snemanje zadnje sezone filmske nadaljevanke Igra prestolov, poročajo hrvaški mediji. Kot poudarjajo, se snemanje osme sezone Igre prestolov nadaljuje pod okrepljenim nadzorom varnostnikov, tako da dostop na filmska prizorišča v starem mestnem jedru ni mogoč.

Snemanje predvidoma zadnje sezone priljubljene serije se je začelo v sredo. Snemajo na trdnjavi Lovrijenac in obzidju, a so prizorišča pod strogim nadzorom varnostnikov, da v javnost ne bi prišle kake podrobnosti. Kita Haringtona, ki je v nadaljevanki upodobil Jona Snowa, jim je vendarle uspelo fotografirati med snemanjem na obrambnem stolpu Minčeta, je danes objavil Jutarnji list.

Ameriška filmska ekipa je prispela v Dubrovnik konec lanskega leta, prejšnji teden pa so začeli postavljati opremo, navaja lokalni novičarski portal dubrovacki.slobodnadalmacija.hr. Kot dodaja, pričakujejo, da bo v Dubrovnik prispela tudi znana angleška igralka Emilia Clarke oziroma kraljica Daenerys Targaryen.

Slovenec, ki je kot statist navdušil v Igri prestolov in požel pohvale režiserja

Na snemanje naj bi kmalu prispela tudi Emilia Clarke, ki igra Daenerys Targaryen. | Foto: IMDb Na snemanje naj bi kmalu prispela tudi Emilia Clarke, ki igra Daenerys Targaryen. Foto: IMDb

Serija Dubrovniku prinesla več kot 126 milijonov evrov prihodkov

Dubrovnik je prizorišče filmske zgodbe Igre prestolov od leta 2011. Je kulisa za Kraljevi pristanek, prestolnico Zahodnega oziroma Sedmih kraljestev.

Priljubljenost nadaljevanke je najbolj znanemu hrvaškemu turističnemu središču v preteklih letih prinesla dodatnih milijon in pol prenočitev in več kot 126 milijonov evrov prihodkov, je objavil zagrebški Ekonomski institut.

Snemanje zadnje sezone Igre prestolov se bo sicer na več svetovnih lokacijah nadaljevalo do konca leta 2018, predvajanje pa je načrtovano za april 2019.

HBO potrdil datum zadnje sezone Igre prestolov

Ne spreglejte